Håkan Lindqvist

Håkan Lindqvist, Skellefteå

Håkan Lindqvist

Håkan Lindqvist

Foto: Privat

Dödsfall2024-09-28 05:00

Håkan, även kallad Häke, växte upp i Storuman på 50- och 60-talet under en tid av optimism och framtidstro. I ett bekymmersfritt samhälle där alla barn lekte med alla hade han sin uppväxt. Med trygghet i bagaget skulle han ge sig ut i världen och det fanns två saker som verkligen intresserade honom: musik och sport. Det senare fick Håkan att bege sig till Skellefteå för att studera på Nordanås gymnasieskola och spela hockey i Skellefteå AIKs ungdomslag. Efter denna flytt blev Håkan hemmastadd i Skellefteå för resten av sitt liv. Både innan och efter flytten till Skellefteå fanns det en kvinna i hans liv som till slut blev hans livs kärlek, Anna. De gifte sig och skaffade fyra barn: Mikael, Marie, Peter och Petra. 

Håkan arbetade på det Kungliga Postverket hela livet där han trivdes mycket bra, med goda kollegor. Med åren kunde Håkan och Anna bygga upp ett fint familjeliv tillsammans. Tyvärr har innehåller alla liv prövningar och Håkans var inget undantag. De äldre barnen Mikael och Marie gick hastigt bort med två års mellanrum i början på detta årtusende. Ingen händelse har format hans liv mer, och i kölvattnet av detta valde Håkan och Anna att separera. De höll dock kontakten som goda vänner livet ut. Trots alla dystra händelser hade Håkan allt som oftast ett leende på läpparna och en optimistisk syn på tillvaron. Det är först nu när vi är äldre som vi förstår hur ljus livssyn han hade. 

Att resa blev Håkans stora passion senare i livet. Utgångspunkten blev Thailand där han spendera en stor del av året. Han reste omkring i de länder som ligger i närområdet och kunde berätta om sina oförglömliga upplevelser för oss. Han var glad att kunna lära sig en ny kultur om detta med mycket annat skrev han om i sin självbiografi "Uppvuxen i Norrlands inland". 

Den positiva livssynen behöll Håkan livet ut, när han trots en cancerdiagnos behöll sitt positiva och optimistiska sätt. I sviterna av sin cancersjukdom lämnade Håkan oss fridfullt en solig lördag i början av september. Men i minnet kommer han alltid att finnas kvar.

Barnen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!