Håkan Jonsson

Håkan Jonsson, Lövånger.

Dödsfall 10 februari 2024 05:00

Vår bror Håkan Jonsson somnade stilla in den första februari på Hemgården i Lövånger. Håkan föddes 1946 och växte upp i Noret, Lövånger, med föräldrarna Gunna och Gunnar samt två yngre bröder.

Håkan blev sjukpensionär tidigt i livet och bodde i lägenhet i Lövånger och sedan Skellefteå. Besöken till föräldrahemmet var täta, där särskilt närheten till mor Gunna var betydelsefull. ”Min bästa vän i livet” som han uttryckte det. Där kunde han sommartid syssla med jordgubbs- och potatislandet, tomaterna i växthuset, bärplockning och gräsklippning. Mammas goda mat var också mycket uppskattad.

Håkan höll sig gärna uppdaterad om hur jakt- och fiskelyckan varit i byn den senaste tiden. Historia var också ett ämne som intresserade honom. Sommarstugan i ”Blyttjen” var ett återkommande och populärt utflyktsmål för honom.

Håkan hade en stark integritet och ville klara sig själv så mycket som möjligt. När förmågan därtill avtog flyttade han till Hemgården i Lövånger. Där fick han god vård och omsorg, vilket vi är tacksamma för.

Vi vill minnas det ljusa och unnar Håkan vila. Närmast sörjande är bröderna Bosse och Mats med familj.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa