Gustav Grönlund

Gustav Grönlund.
Gustav Grönlund.

Gustav Grönlund, Burträsk.

Dödsfall 13 januari 2024 05:00

Vår far Gustav Grönlund i Burträsk har avlidit fyra dagar efter 92-årsdagen.
Han föddes i Kåge som fjärde barn av åtta, föräldrar var Eva och Gotthard Grönlund.

I unga år arbetade han på Saab i Linköping där mötte han sin fru Kerstin och de flyttade åter till Kåge. Barnen Thomas, Kenneth, Kristina och Mats föddes där. Gustav arbetade på Bröderna Lundbergs med montering av baklastare under många år till dess att en arbetsskada satte stopp för arbetet. Efter skilsmässa från Kerstin mötte han sin nya fru Ulla-Märta och flyttade till Burträsk. De gjorde många utlandsresor med goda vänner till olika platser och tillbringade många somrar i sommarstugan i Blisterliden.

När Gustav inte hjälpte till med något byggprojekt, skottade snö eller klippte gräs tittade han gärna på sport eller sportade själv. Gustav var med i korpidrott, bland annat som fotbollsdomare. Att tävla med cykel och att åka Kalvträskloppet på skidor var han också intresserad av. På äldre dagar var det mattcurling som gällde. Laget säkrade guld- och bronsmedalj på SM i handikappidrott.

Han fick besvär med synen och hjärtat och de sista åren vistades han på Udden på Burträskgårdarna där han fick den bästa tänkbara vård och omsorg

Vi saknar vår far men önskar honom en välförtjänt vila. 

Familjen genom Thomas 
 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa