Gunvor Andersson

Gunvor Andersson, Skellefteå.

Gunvor Andersson.

Gunvor Andersson.

Foto: Privat

Dödsfall2022-11-26 05:00

Fru Gunvor Andersson har avlidit vid en ålder av 83 år. Närmast anhörig är Maken Assar och sönerna Jörgen och Jan.
Gunvor var född Lindberg i Lappvattnet juli 1939 i en syskonskara på fem. Efter sju år i grundskola i Lappvattnet började Gunvor arbeta som barnpiga i Burträsk. Hon fortsatte sedan som butiksbiträde på Nilssons Lanthandel i Lappvattnet. Sommaren 1960 träffar Gunvor sin blivande make Assar på dans i Bursiljums Folkets park. Gunvor och Assar gifter sig -63 i Burträsk kyrka och flyttar först till Björkgatan i Skellefteå och efter något år flyttar de vidare till Myntgatan på Morön. De får snart två pojkar och flyttar 1970 in i den nybyggda villan på Sunnanå.

Efter en tid hemma med pojkarna börjar Gunvor arbeta igen i olika butiker bland annat på Jonssons Livs på Sunnanå,
Actuelle Boutique på Stationsgatan och A-torphallen.

Gunvor älskade matlagning och bjöd mer än gärna, hon var också förtjust i korsord. De fick gärna komma i en veckotidning med reportage om Kungafamiljen och då speciellt Victoria som hon alltid tyckte verkade fin och rekorderlig. Hon var duktig på handarbete och älskade att både sticka och väva.
Gunvor var ingen person som levde för de stora gesterna, hon fann lyckan i de små tingen, en promenad broarna runt eller en dag med barnbarnen. 

Hon skulle förmodligen även tycka att denna runa var överflödig då hon inte vare sig gillade att synas eller förhäva sig.
Gunvor satte heder i att alltid göra rätt för sig och arbetade hela livet för att familjen skulle ha det bra. Hon levde för familjen i mångt och mycket och med sitt lite för stora hjärta gick hon och oroade sig för minsta lilla, så fort någon skulle bila till Stockholm låg hon sömnlös.

Den sista tiden var Gunvor märkt av den sjukdom som mer och mer tog över hennes kropp och de tillfällen leendet fann sin väg till hennes ansikte blev färre och färre. Men hon kämpade länge och väl, omhändertagen av Sunnanängs fantastiska personal.

De som med sin varma omtanke för Gunvor har för alltid en plats i våra hjärtan. Med sitt stora hjärta lämnar Gunvor världen lite bättre än hon fann den. 
Älskad och saknad av Assar, barnen, släkt och vänner 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!