Gunni Lundmark, Jörn

Gunni Lundmark, Jörn.

Gunni Lundmark

Gunni Lundmark

Foto: Privat

Dödsfall2022-02-10 05:00

Natten till torsdag den 3 februari somnade min mamma Gunni Lundmark in. Hon växte upp i Storkågeträsk tillsammans med sin familj mamma Helga, pappa Nils och sina två syskon Rut och Harry (de var två syskon till som dog vid tidig ålder). De hade bondgård. Mammas första jobb var på affär i Storkågeträsk. 

Hon träffade pappa Brynolf och de fick mig Helene. Första tiden bodde de i Myrheden men efter några år flyttade de till Jörn.

Där började mamma jobba som dagmamma i flera år under min uppväxt. Efter det fick hon jobb på ålderdomshemmet och sina sista år jobbade hon på storköket i Jörn. När de blev pensionärer så flyttade de till Morö backe i Skellefteå. 

Storkågeträsk låg alltid mamma varmt om hjärtat. Där hade vi sommarstuga och tillbringade våra somrar under min uppväxt.

På senare år tog mamma och pappa över mammas farbror Elis hemställe och reparerade det. Där njöt mamma och pappa om somrarna och långt in på hösten som var den tiden mamma trivdes där bäst. Mamma och pappa brukade också åka på bilsemester på sommaren till olika mål. Den turen som gjordes återkommande var Strömsund- Östersund- Norra Stadsberget i Sundsvall. Det var självklart att mammas syster Rut skulle med. 

När mamma blev änka så var hennes syskon ett stort stöd. Rut och mamma tog ofta bussen och var ute och handlade. Det var alltid mycket skratt och trevligt när de var tillsammans. Hon hade också mycket kontakt med sina väninnor från Jörn genom långa telefonsamtal och de hälsade på ibland. Svägerskan Gerd hade hon också långa samtal på telefonen med. 

Mamma har alltid varit mycket omhändertagande och barnkär. Hennes barnbarn Ola och Stina har betytt väldigt mycket för henne. Mamma och pappa ställde ofta upp som barnvakt åt oss. Mamma fick även uppleva att få barnbarnsbarn, Sixten och Elvira. 

Sista åren tillbringade mamma på Björkhammargården. Där kände både hon och jag oss väldigt trygga med personal som hon kände igen. 

Dit kom även hennes gamla väninnor på besök ibland. Hon blev omhändertagen på bästa sätt på Björkhammargården.

Nu får vi bevara mamma i vårt minne och minnas alla glada trevliga stunder vi haft tillsammans. 

/ Dottern Helene med familj. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!