Gunnel Söderström

Gunnel Söderström
Gunnel Söderström

Gunnel Söderström, Skellefteå

Dödsfall 31 augusti 2022 05:00

Tidigt på fredag morgon den 19 augusti avled vår mamma Gunnel hastigt på Skellefteå lasarett. 

Hon var dotter till Andreas och Berta Bohman i Röjnoret och yngst av åtta syskon. Hennes mamma Berta avled när hon var sex år. 

Dom äldre syskonen fick därför ta ett extra stort ansvar, vilket skapade en fantastiskt stark sammanhållning i familjen. Efter att Andreas dog 1966, behöll syskonen föräldrahemmet i Röjnoret, som blev en naturlig träffpunkt för syskon och syskonbarn. 

Gunnel gick sex år i folkskola och sen fyra år i realskola. Sexton år gammal flyttade mamma ner till sin syster i Dalarna, där hon fick sitt första jobb som kontorist. Sedan flyttade hon hem till Skellefteå för att komma närmare sin pappa. 

Hon arbetade sedan på Rörproduktuer, Ajab och därefter VSV, som sedermera blev till SAFAC, där hon arbetade som kontorist, främst med ekonomi och löner, fram till sin pensionering. Hon gifte sig 1958 med Eskil Söderström och fick två barn, Mikael 1957 och Peter 1963. 

Gunnel var i själ och hjärta en friluftsmänniska, som älskade löpning, längdskidåkning, cykling och långa promenader. Men allra mest präglades hennes liv av den självklara och alltid närvarande omtanken om nära och kära. Betydelsen för vår mamma, av hennes barnbarn; Anna-Maria, Mattias, Niklas och Benjamin, kan inte nog betonas!! 

Vi minns en varm, omsorgsfull och kärleksfull mamma som lämnar oss i djup sorg och evig saknad.

Sönerna Mikael och Peter med familjer

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa