Gunnel Lundmark

Gunnel Lundmark, Byske

.

.

Foto: Kristina Vikberg

Dödsfall2024-09-16 05:00

Gunnel Lundmark, Byske, har gått bort vid en ålder av 78 år. Närmast anhöriga är maken samt tre döttrar med familjer.

Gunnel föddes i Krokliden den 25 september 1945, tjugo minuter efter sin tvillingsyster, som dotter till Hally och Alvar Nilsson. Hon hade genom hela livet en väldigt nära relation med alla sina fem syskon och alla de vänner som hon lärde känna under livets väg.

Sin livspartner Tage träffade Gunnel på en danskväll i Fällfors där Tage slutligen tog mod till sig och erbjöd henne skjuts hem. Tillsammans delade de en livslång kärlek i ett lyckligt äktenskap och fick tre döttrar och fyra barnbarn. Fritiden tillbringades i tält och båt och senare under många år i fritidshuset på ön Vättingen norr om Byske. Otaliga är de kvällar med middagar, spel och bastubad som hon och Tage bjöd sina gäster på. Under sina år som brevbärare i Byske lärde Gunnel känna många intressanta människor. Hon älskade sitt jobb där hon fick möjlighet till många sociala kontakter. Gunnel var utåtriktad och hade en stor bekantskapskrets, hon hade ett varmt hjärta och visade stor omsorg för alla som kom i hennes väg.

Gunnel brann för litteratur, musik, handarbete, katter och ishockey. Hon läste mycket och hade alltid en roman på gång. Hon sjöng i den lokala kyrkokören, spelade lite munspel och drömde om att lära sig spela dragspel. Handarbete var avkopplande och otaliga är de strumpor och andra plagg mamma stickade och älskade att ge bort. Husets katt skämdes bort på alla möjliga sätt och överöstes alltid med kärlek. En stor passion var ishockey och hon missade sällan en landslagsmatch eller en match som Skellefteå AIK spelade. Efter fyllda 70 deltog även Gunnel i loppet Tjejmilen två gånger. Gunnel uppskattade det enkla och vardagliga. Hon värdesatte soliga dagar, att plocka bär, att dricka kaffe, att koppla av med en ljudbok på altanen, att sköta om sina pelargoner och att hon och hennes närmaste alla var friska och mådde bra.

Gunnel var vår kära mamma, och hon lämnar ett tomrum som är svårt att fylla. Vi är många som saknar henne.

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!