Gunnel Lindgren

Gunnel Lindgren.
Gunnel Lindgren.

Gunnel Lindgren, Skellefteå

Dödsfall 17 januari 2024 05:00

Torsdagen den 4 januari under den kallaste perioden i decennier somnade vår älskade Gunnel in omgiven av sina nära och kära, hon blev 79 år. 

Gunnel, dotter till Henrik och Elly Lundström, växte upp på Aldergatan i Skellefteå tillsammans med två bröder och en syster. I ungdomen gillade hon att rida i stallet i Skelleftehamn och träna och tävla i friidrott med SIF. Ett bestående minne från friidrotten blev ett träningsläger på Bosön där hon fick träffa hela Brasiliens fotbollslag med Pelé i spetsen.

Gunnel utbildade sig till kartritare i Stockholm där hon erbjöds jobb på SMHI, men hembygden lockade mer. Hon kom att arbeta hela sitt yrkesverksamma liv som inskrivare på Norra Västerbotten. I slutet av 60-talet träffade hon sin make och 1969 utökades familjen med Erica och 1972 med Niklas. Paret gick skilda vägar 1988 efter 20 år.

1992 träffade jag Gunnel och vi har sedan dess levt ett lyckligt och stillsamt liv tillsammans, med mycket kärlek och omsorg om barnen.

Det har blivit en del resor till utlandet. London på Gunnels 50-års dag, Turkiet, Alanya där vi på stranden i Manavgat förlovade oss 1993. Rhodos fick också besök, och en del resor gick till syskonen i Stockholm.

Gunnel tyckte om att sticka och baka kakor som hon gärna gjorde med sitt älskade barnbarn Emilia.

1996 köpte vi en sommarstuga på Långnäsudden, där vi bodde varje sommar. Det var vårt lilla paradis som Gunnel älskade. Hon gladdes särskilt när barnen och barnbarnet Emilia kom på besök och för henne ställde hon upp närhelst det behövdes. 

Dödsfallet kom som en chock för oss alla, för hon var i grunden pigg och alert. Hon är borta men lever i våra minnen som den positiva och genuina människa hon var.

Jan Boström och familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa