Gunnar Pettersson, Östanbäck

Gunnar Pettersson, Östanbäck

Dödsfall 10 september 2022 05:00

Vår älskade Gunnar Pettersson somnade in tidigt på morgonen den 23 augusti, en solig och fin höstdag. Han skulle ha fyllt 81 år veckan efter. 

Gunnar växte upp och bodde hela sitt liv i Östanbäck förutom en kort period i grannbyn Ostvik medan han byggde familjens hus bredvid sitt föräldrahem. Han var son till Sigrid och Uno Pettersson, bror till Gun-Britt. 

Han träffade sin Eleonore från Nedre Åbyn Burträsk, sitt livs kärlek, dom gifte sig 1967. 1968 föddes dottern Carina och 1970 sonen Krister. 

Han arbetade som förman på Gullringshus i Byske nästan hela sitt yrkesverksamma liv. 

När jag och min bror var riktigt små så köpte mamma och pappa en liten stuga på Skatudden i Östanbäck. Här kunde pappa göra det han verkligen älskade att göra, åka ut med båten och fiska. Oräkneligt många laxar har han fått i sina laxryssjor och så många gånger som båten varit full med strömming som vi fick hjälpa till och skaka ur näten. Lyckan och glädjen hos honom när han höll på med detta gick inte att undgå. Många somrar tillbringade vi tillsammans på Skatudden. Mamma och pappa köpte sedan en gammal fiskarstuga på Karlsgrundet, på andra sidan viken. Pappas drömstuga! 

Pappa var enormt händig och alltid gjort allt själv från att bygga huset själv, göra fina trämöbler, bygga ut huset, renovera stugorna och hjälpt till med renoveringar av båda barnens hus. Det fanns aldrig något som var omöjligt. 

En annan plats som pappa älskade att vara i var skogen för att plocka hjortron, blåbär, åkerbär och lingon. 

Han var glad, ödmjuk, handlingskraftig, kunnig och en enormt närvarande make och pappa. I den mån det var möjligt att säga ja och gå med på mina och min brors upptåg och påhitt så fick vi den hjälp och stöd som behövdes. När sedan dom fem barnbarnen kom till världen så fick dom också hans kärlek och närvaro, glada skratt, påhittiga upptåg och varma omsorg. 

Vi är så enormt tacksamma över all tid, omsorg och kärlek som han gav oss. Saknaden är enorm men han finns med oss i våra hjärtan.

För resten av mitt liv så kommer jag att när som helst kunna ta fram minnesbilden när han tar på sig flytvästen, skjuter ut båten och kör ut mot Klovaskär. Leendet och dom varma bruna ögonen som glittrar när han sedan kommer i land med fisk i båten. 

Carina

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Läs mer!

Ingemar Lindholm

Dödsfall
Ingemar Lindholm

Margareta Jonsson

Dödsfall
Margareta Jonsson
Visa fler
Ämnen du kan följa