Gunnar Hägglund

Gunnar Hägglund, Skellefteå.

Gunnar Hägglund.

Gunnar Hägglund.

Foto: Privat

Dödsfall2023-04-19 05:00

Den 24 mars avled Gunnar Hägglund 83 år gammal. Närmast anhöriga är hustrun Elsa samt barnen Per, Ulf och Åsa med familjer.

Gunnar växte upp i Levar, Nordmaling, där föräldrarna bedrev ett jord- och skogsbruk. Efter fullbordad realskola flyttade Gunnar till Stockholm, där han tog Ingenjörsexamen vid Högre Tekniska Läroverket 1960. Efter examen flyttade Gunnar till Ånge för att arbeta som lärare. Det var i Ånge som Gunnar träffade sin kärlek Elsa.

Paret flyttade 1963 till Jönköping efter att Gunnar fått tjänst på Fläktfabriken där han utbildades till programmerare. Det var under den här tiden som paret gifte sig och deras första son, Per, föddes. De bodde en kort tid i Sundsbruk där sonen Ulf föddes. 1968 flyttade familjen till Skellefteå där Gunnar tagit anställning på Norrdata AB. Här föddes sonen Jan och senare dottern Åsa. 

På Norrdata blev Gunnar efter ett tag produktionschef. När företaget senare övergick till Dialog blev Gunnar regionchef. 1994 fick Gunnar förtroendet att tillträda tjänsten som it-chef på Västerbottens Läns Landsting, detta i en tid av digitalisering med dess utmaningar inom vården. 

Gunnar var alltid engagerad i sina barns idrottande. Han ansvarade under en period för ungdomsverksamheten i Clemensnäs hockey och han tävlade i orientering tillsammans med barnen. Höjdpunkten var att under de senaste åren fått följa barnbarnet Linus hockeykarriär. 

En stor sorg drabbade Gunnar och familjen när yngste sonen Jan hastigt avled vid 33 års ålder. Jan arbetade då som advokat i Stockholm. 

År 1987 köpte Gunnar hemmanet i Levar. Efter sin pension 2003 jobbade Gunnar dagligen på gården eller i skogen. Somrarna tillbringade Gunnar och Elsa i stugan på Levarlandet. Andra nöjen var fjällen, dit de åkte varje vår och höst för att åka skidor och vandra. Gunnar förde ett aktivt liv, även sista tiden då han led av ALS. Livslusten och kämparviljan övergav honom aldrig.

Vi kommer att minnas Gunnar som rak, tydlig, arbetsam och oändligt hjälpsam. En man som aldrig sköt upp det som kan göras idag till morgondagen. 

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!