Gunnar Andersson

Gunnar Andersson, Skellefteå.

Gunnar Andersson.

Gunnar Andersson.

Foto: Privat

Dödsfall2023-01-14 05:00

Den 3 januari somnade vår älskade pappa Gunnar Andersson in i en ålder av 93 år. Pappa föddes och växte upp i Gumboda, Ånäset. Han växte upp i ett jordbrukarhem tillsammans med sina föräldrar och som yngst i syskonskaran med tre äldre systrar och en storebror. 

Pappa tyckte om att vara ute och dansa och det var på dans han träffade vår mamma Hjördis. De gifte sig och flyttade till Skellefteå 1956 där de skaffade hus och skapade ett trivsamt och öppet hem där alla var välkomna.

Familjen utökades med oss döttrar, Tori och Marie, våra respektive, fem barnbarn och det senaste året utökades familjen med två barnbarnsbarn. Pappa var mycket mån om och stolt över hela vår familj. 

Stora delar av sitt yrkesverksamma liv arbetade pappa på Siporex som förman. När fabriken lades ned 1979 började pappa på Boliden Rönnskär där han arbetade som guldsmältare och där arbetade han fram till sin pension.

Fritiden tillbringades i stugan vid sjön Lillvattnen i Vallen. En stuga som pappa och mamma byggt upp och ut eftersom familjen utvidgades. Stugan var en knutpunkt och en samlingsplats för familjen och våra släktingar. En samlingsplats där vi umgåtts, kopplat av och firat många trevliga och glada fester. 

Pappa älskade även att åka skidor, bygga och snickra, plocka bär och röja i skogen. Pappa har alltid ställt upp när vi eller någon annan behövt en hjälpande hand. Genom åren blev det även många bilsemestrar genom Sverige och ett antal utlandsresor till varmare länder.

2008 förlorade pappa sin livskamrat då vår mamma gick bort och sorgen och saknaden efter henne var stor. Efter en tid träffade pappa vännen Sanna och de fick många fina år tillsammans. 

Vi känner en stor sorg och saknad över att pappa inte längre finns kvar hos oss, men känner en stor tacksamhet för alla fina minnen vi har av honom. 

Barnen Tori och Marie 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!