Gunilla Nyman

Gunilla Nyman, Skellefteå.

Gunilla Nyman

Gunilla Nyman

Foto: Privat

Dödsfall2024-02-29 05:00

Vår älskade Gunilla Nyman har efter en kort tids sjukdom lämnat oss i en ålder av 81 år. Hon somnade lugnt och stilla in i hemmet morgonen den 9 februari, omgiven av familjen.

Mamma växte upp i Kåge som yngsta barn till Anna och Oscar Jonsson. Efter avslutad skolgång började hon arbeta på Hiab-Foco där hon även träffade sin livskamrat Anders Nyman från Lövånger som hon sedan gifte sig med 1963. Efter att bott ett antal år i Skellefteå köpte de hus i Kåge och sen kom barnen, Catarina och Lars. 

Mamma tyckte om att umgås med vänner, dansa, sjunga, pyssla med blommor och laga god mat. Somrarna tillbringades under många år på båten Larina tillsammans med de vänner som också hade båt. Vi har många härliga minnen från somrarna efter norrlandskusten med dragspelsmusik och sång på bryggorna. 1995 gick flytten till sommarstugan i Orrholmen där det blev många fina år med familj, släkt och vänner. Senaste fem åren har de tillbringat på Erikslid, med närhet både till matvaruaffär, frisör och hälsocentral.

Mamma trivdes hemma men ett par längre resor blev det av tillsammans med pappa bland annat till USA och Thailand. Ett härligt minne från sommaren 2021 är när mamma, som alltid varit fysiskt aktiv, utan några som helst problem kunde hänga med oss barn och barnbarn i terrängen runt Storforsens vattenfall i Vidsel.

Mamma var fantastiskt glad och omtänksam som månade om sina nära och kära. Den omsorgen räckte även till andra som hon kände behövde en hjälpande hand. Hon höll in i det sista koll på allas våra födelsedagar och såg till att de uppmärksammades.

Glädjen var stor när barnbarnen kom, hon såg fram emot att få vara tillsammans med dem och följde dem nyfiket med stort intresse. Hon fick också uppleva ett barnbarnsbarn.

Vi är mycket tacksamma för allt mamma gett oss och hon finns för alltid i våra hjärtan.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!