Gunilla Nilsson

Gunilla Nilsson Skellefteå.

Gunilla Nilsson

Gunilla Nilsson

Foto: Peter östlund

Dödsfall2023-04-26 05:00

Vår älskade mamma, farmor, mormor och svärmor Gunilla Nilsson somnade in på Skellefteå lasarett den 12 april efter bara en veckas sjukdom. Gunilla blev 84 år. 
Hon växte upp i Gamla Falmark tillsammans med föräldrarna Herman och Birgit Johansson och lillasyster Eva. 
Tidigt bestämde hon sig för att bli sjuksköterska. Sjuksköter­skeutbild­ning i Gävle efterföljdes av barnsjuksköterskeutbildning i Stockholm och jobb på Karolinska sjukhuset. 
1960 träffade hon Jan-­Erik, bördig från Skellefteå men bosatt i Stockholm. 
Paret gifte sig 1963, ­barnen Johan och Anna ­föddes i Stockholm. Familjen flytta­de hem till Skellefteå 1969 och 1974 flyttade man in i ett nybyggt hus på ­Sunnanå. 

Gunilla arbetade som skolsköterska på flera skolor­ i kommunen, men flest år blev det på Sunnanå­skolan där hon var mycket­ uppskattad av elever och kollegor. 
Familjen hade båt och mångas somrar tillbringa­des i Stockholms skärgård och runt Norrlandskusten. Hennes fritids­intressen var bland annat vävning, ­handarbete och korsordslösning. Hon älska­de att dansa, ­bland annat motions­dansen i Örvikssvängen, Björndansen i Norsjö och Hälsingehambon. 
Hon var sportintresserad och följde särskilt Skellefteå AIK:s matcher. 
Livets efterrätt blev båda barnbarnen som låg henne mycket varmt om hjärtat.
Jan-Erik dog 2009. Några­ år därefter sålde Gunilla huset och flyttade till Anderstorp. Efter några år träffade Gunilla en ny vän, Erling, och de fick många fina år tillsammans. 
Gunilla var inte bara vår mamma utan också vår bästa vän. Hon fattas oss. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!