Gunhild Wiklund

Gunhild Wiklund, Byske.

Gunhild Wiklund.

Gunhild Wiklund.

Foto: Privat

Dödsfall2023-12-30 05:00

Vår mamma Gunhild Wiklund från Storbränna, Byske, född Lundström, har plötsligt och oväntat lämnat oss. Hon blev 88 år.
Gunhild Wiklund, Gun som hon kallades, född 1935 i Drängsmark i en syskonskara på åtta barn där hon växte upp. Som ung arbetade hon på Carlstens konditori i Byske. 1957 gifte hon sig med vår pappa Martin Wiklund, Storbränna. Där drev de tillsammans ett litet jordbruk i det barndomshem där Martin hade växt upp. Det kom sedan att bli fyra barn i familjen. Vi barn växte upp i byn som för oss var en idyllisk och trygg plats. 
Efter att de bestämt sig för att avveckla jordbruket, omkring år 1980, började mamma att arbeta deltid på båtfabriken i Fällfors fram tills att hon gick i pension 1998. Mamma var väldigt duktig på att sy och handarbeta vilket var ett fritidsintresse hon uppskattade. Matlagning och bakning var också något hon älskade att hålla på med.

Under 1980-1990 talet hade de en husvagnsplats i Ringeselet norr om Jäckvik som de besökte varje vårvinter för pimpelfiske och uteliv,

vilket mamma tyckte om.
I början på 2000 talet satte de upp en timrad stuga strax norr om byn på ett av sina skogsskiften. Stugan var ett populärt utflyktsmål som besöktes flitigt, med snöskoter och på skidor under vintern och till fots på sommaren och hösten.

2016 blev mamma änka. Det blev en stor omställning för mamma och för betungande att själv sköta om hemgården. Den togs över av yngsta dottern som trivdes att bo i byn och ville bo kvar. Mor bodde kvar i byn fram till sommaren 2018 då hon flyttade till Sörgårda trygghetsboende. Där trivdes hon bra med gemenskapen och deltog gärna i de aktiviteter som erbjöds.

Hon bodde på Sörgårda fram till sin bortgång i december 2023. Vi kommer alla att minnas hennes omtanke, värme och hennes stora förmåga att hålla humöret uppe trots att livet inte alltid var så lätt.
Tomrummet efter vår mamma kommer att bli stort.
Barnen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!