Gunborg Varg

Gunborg Varg, Norsjövallen.

Gunborg Varg.

Gunborg Varg.

Foto: Privat

Dödsfall2023-12-02 05:00

Gunborg Varg föddes i Finnäs, Norsjövallen och där växte hon upp med två systrar och en bror. Hennes föräldrar var Manfred och Aurelia Dahlberg.   

Hon utbildade sig till folkskollärare i Linköping och fick därefter sitt första arbete i Karesuando. Gun gifte sig med Magnus Johansson från Moräng och sonen Anders föddes 1954. Paret gick skilda vägar. 

Hon arbetade några år som lärare på olika skolor i Norsjötrakten, men sedan blev det Norsjövallens skola  fram till pensioneringen. 

1964 gifte Gun sig med Lars Varg från Karsträsk. De fick ett långt liv tillsammans. Lars gick bort 2016. 

Guns paradis på jorden var stugan i Finnäs och där tillbringade hon och Lasse somrarna. De hade även en stuga i Gautosjö.          

De stortrivdes när de fick fiska, plocka bär eller köra skoter. Även barnbarnen gav guldkant åt tillvaron.  

Något annat som Gun uppskattade mycket var syjuntan där även hennes systrar deltog. Det blev en kär träffpunkt under många år. 

"Hä jer bra röör oppa se" sade Gun ofta. Hon tyckte om att vara utomhus, gå promenader och vistas i naturen.  

Gun var utåtriktad och var inte rädd för att använda mobil eller ”platta” som hon klarade bra med viss hjälp från snälla grannar. Ibland anordnades trevliga grillfester i trädgården, vid Guns stuga. Det var "Finnäsgänget" som strålade samman och Gun deltog med entusiasm, även vid den senaste träffen i september. 

Hon hade förmånen att vara klar i tankarna ända till slutet. Gun blev 96 år. 

Familjen  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!