Gunborg Nilsson

Gunborg Nilsson, Skellefteå.

Gunborg Nilsson.

Gunborg Nilsson.

Foto: Privat

Dödsfall2024-07-06 05:00

Vår kära Gunborg somnade stilla in i sitt hem på Annagården den 28 Juni, i en ålder av 88 år.
Gunna som hon oftast kallades växte upp i Nybäck, dotter till Beda och Herbert Jonsson och äldst i en syskonskara på sex barn. I ungdomsåren träffade hon Martin Nilsson från Västbäck som skulle bli hennes livskamrat. De gifte sig 1961 i Österjörns kyrka och bodde de första åren i Tuolluvaara men -66 gick flyttlasset till Häbbersliden som skulle bli deras hem i många år. De fick två döttrar och Gunna var länge hemmafru och skötte hus och hem. Det bakades och lagades mat och hon var även duktig på sömnad och handarbete av alla de slag.

Många är vi som ätit det goda brödet hon bakade i bagarstugan och många fötter har blivit varma i sockar hon stickat. Deras hem stod alltid öppet för nära och kära som hälsade på och alltid bjöds det på något gott.

I mitten av 80-talet började Gunna på Skega, där fick hon många nya bekanta och trivdes fantastiskt bra, hon längtade länge tillbaka till Skega efter att hon gått i pension. Gunna blev änka -98 och miste dessutom sin äldsta dotter Annika i cancer tre år senare så det var några tunga år.

Hon träffade sedan en kär vän som förgyllde hennes tillvaro med utlandsresor, bärplockning och fiske. De fick några fina år tillsammans tills även han så hastigt gick bort. Gunna bodde kvar i Häbbersliden ända fram till för sju år sedan då hon flyttade till en lägenhet i Skellefteå, i den bodde hon ända fram till i höstas, då hade hon fått en Alzheimersdiagnos och behövde flytta till Annagården där hon fick så fin vård det sista året.

Hon var en glad och varmhjärtad människa som var mån om allas bästa. 
Vi minns henne med kärlek. 
Barn och Barnbarn 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!