Gun-Marie Johansson

Gun-Marie Johansson, Skellefteå.

Dödsfall 13 augusti 2022 05:00

Tidigt på morgonen den fjärde augusti 2022, när natten gick hän, somnade vår mamma lugnt och fridfullt in efter en kort tids sjukdom. Vi fick vara med henne hela natten på lasarettet i Skellefteå och hjälpte henne i slutet att kunna se de rosaskimrande morgonmolnen då det grydde mot dag.

Mamma växte upp i Gråberg som den yngsta i en barnaskara på fem. I unga år träffade hon vår far och familjen bodde växelvis i Skellefteå, Luleå och Umeå, nära mammas syskon. Under dessa år träffade hon flera vänner som hon höll kontakt med under alla år. Mamma skilde sig senare och bosatte sig på ”fältis”, där vi växte upp och hon bodde livet ut. 

I mitten på livet träffade hon sin livskamrat Patrik och med honom hans två barn, Sara och Erik. Erik bodde med dem från unga år. Tillsammans byggde mamma och Patrik upp den sommaridyll i Hemvattnet, som vi barn, bonusbarn och barnbarn med våra familjer alltid längtade till. Där kunde hon jobba i trädgården, läsa, handarbeta, måla, promenera och trampa omkring på sjön i sin kära trampbåt. Tillsammans reste de också mycket, själva och med gemensamma vänner och var aktiva i olika föreningar. 

Mamma var en engagerad kvinna med rättvisa som rättesnöre, som under hela sitt liv värnade om sina medmänniskor. I arbetslivet genom arbete på äldreboendet Dammen. Politiskt var hon aktiv i S-kvinnor och att det nu finns permanenta trafiksignaler vid Lejonströmsbron är hennes förtjänst. 

Christer och Christina 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Leif Hällgren

Leif Hällgren
Dödsfall

Ove Granlund

Ove Granlund
Dödsfall

Nils-Gunnar Oldman

Dödsfall

Nils-Gunnar Oldman

Dödsfall

Gunnar Sigfridson, Skellefteå

Gunnar Sigfridson, Skellefteå
Visa fler