Gun Lindgren

Gun Lindgren
Gun Lindgren

Gun Lindgren, Skellefteå.

Dödsfall 1 april 2022 05:00

Görans hustru och vår mamma somnade in den 16 februari.
Vår pappa Görans älskade hustru, hans klippa, hans glädje och hans stora stöd i livet somnade in i hans armar. Efter en tids sjukdom orkade inte hennes stora varma hjärta fortsätta att slå. 

Mamma växte upp i Lillkågeträsk och hon fick i tidig ålder börja arbeta i ladugården och fortsatte sedan som hembiträde på flera olika ställen. Sedan kom lusten att se lite mer och hon åkte till sin syster i Stockholm och började arbeta där.

Det var där hon träffade Göran på dansbanan Hässelby Strandbad. Efter Stockholm blev det en kort tid i Kålaboda och sedan gick flytten till Lillkågeträsk och mammas barndomshem, där de fostrade oss tre döttrar och fick 58 lyckliga och livfulla år tillsammans.

Mamma arbetade inom många olika områden, hemmafru, äldreomsorg, i restaurangkök, med städning och tillsammans med Göran drev de under tio år lanthandeln i Norrlångträsk. Hennes största intressen har varit hus, hem, bakning och matlagning, hon var en "hemmets kvinna".

Mamma hade en nyfikenhet på livet som färgat oss barn, att inte vara rädd för att prova det som är okänt. Hennes oförglömliga sätt att fälla de mest oväntade och dråpliga kommentarer, glada skratt, positiva sätt att förhålla sig till livet och hennes humor tar vi med oss framåt.

Vi är tacksamma för att hon alltid fanns när vi behövde en hand att hålla i eller en axel att luta oss mot. Nu får hon vila.

Med tacksamhet Camilla, Erika, Rita 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa