Gun-Inger Marklund, Skellefteå

Gun-Inger Marklund.

Gun-Inger Marklund.

Foto: Privat

Dödsfall2023-05-27 05:00

Måndagen den 22 maj 2023 somnade vår mor, svärmor och farmor, Gun-Inger Marklund, in vid en ålder av 90 år efter en kort tids sjukdom. 

Gun-Inger var yngst i en syskonskara på fem syskon som växte upp i Högheden utanför Jörn. Efter skolgång flyttade Gun-Inger till Skellefteå där hon träffade sin blivande make Bertil. 

Under 60-talet så byggdes huset på Medlefors och sonen Ulf föddes. Därefter började Gun-Inger en lång yrkesbana inom facklig verksamhet. Fritiden tillägnades trädgård och odling, resor till varmare länder och utförsåkning i fjällen, oftast i sällskap med släkt och vänner. 

I slutet av 70-talet byggdes den omtyckta sommarstugan i Skäran, Ånäset. Där tillbringades många somrar i sällskap av släkt och vänner. Sommarstugan kom att bli Gun-Ingers oas med blommor, natur och vänner runt knuten. 

Pensionsåren tillägnades de två älskade barnbarnen som förgyllde många fina stunder för farmor med besök efter skoldagarna, fika och prat om dagen. 

Intresset för att pyssla med blommor, bakning och matlagning kom väl till pass när det gällde fira födelsedagar för någon i bekantskapskretsen. Vi är många som kommer att sakna samtalen från Gun-Inger på födelsedagar eller namnsdagar, hon fann alltid en möjlighet att fira oss nära och kära. 

Efter maken Bertils bortgång 2016 tillbringades mycket tid tillsammans med väninnor på Mobacken med fika, korsord och trevligt umgänge. 

Gun-Inger lämnar många fina minnen efter sig och nu får flitiga händer vila.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!