Gun Forsberg, Skellefteå

Gun Forsberg, Skelleftå.

Gun Forsberg, Skellefteå.

Gun Forsberg, Skellefteå.

Foto: Privat

Dödsfall2021-07-28 05:00

Vår pappas kära hustru och vår kära mamma, Gun Forsberg, somnade in den 12 juli på Skellefteå lasarett efter en kortare tids sjukhusvistelse i en ålder av 88 år. Hon sörjes närmast av maken Hilding, Ellinor, Joakim med familjer.

Mamma växte upp i Yttre Ursviken, som enda dotter till Linnea Widmark. Efter sju år i skolan började mamma arbeta på en rad olika livsmedelsbutiker i Skellefteå.

1949 träffade hon sin livs kärlek, Hilding, på Gotis i Ursviken. Dom blev genast ett par och som par gjorde de allt tillsammans. De gifte sig  den 3 juli 1954 och dottern Ellinor föddes i december samma år.

Under tiden hade flyttlasset gått från Ursviken till Getberget för att till slut stanna på Morön, där de 1960 köpte ett nybyggt radhus. I augusti 1965 föddes sonen Joakim.

Mamma tyckte mycket om att dansa. Hon och Hilding var mycket aktiva ända upp i 80-årsåldern. Att resa var också ett glädjeämne. Till att börja med så avverkades Sverige med husvagn där nästan alla landskap besöktes. Efter det så blev det flera resor både med buss till europeiska storstäder, kryssningar i medelhavet samt solsemestrar.

Föreningsengagemanget har vart stort genom hela livet. Först MHF, MHF Husvagnsklubb, IOGT och senare PRO med Canastaträffar och Boule ute på Nyhamn.

Att läsa böcker var något som mamma gjorde från liten flicka till in i det sista. En trogen kund på Moröbackes bibliotek. Men att vara ute i naturen och plocka bär eller bara vandra och uppleva naturen var nog det mamma uppskattade mest av allt.

Mammas nyfikenhet på nya saker bevisades av att hon fick en iPad när hon fyllde 80 år som hon lärde sig att hantera på ett utmärkt sätt. Den gav även möjligheten att hålla kontakten med barnbarnen och se deras aktiviteter i olika sociala medier.

Mamma fanns alltid där och ställde upp för oss barn. Även barnbarn och barnbarnsbarn fick ta del av mammas stora omsorg. Hon påpekade med jämna mellanrum att man skulle unna sig att göra roliga saker i livet.

Mamma lämnar ett stort tomrum efter sig för oss alla, men saknaden är som störst för Hilding efter ett långt liv tillsammans.

Hilding, Ellinor & Joakim

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!