Gun-Eva Andersson Långdahl

Gun-Eva Andersson Långdahl.
Gun-Eva Andersson Långdahl.

Gun-Eva Andersson Långdahl, Södra Byskeby.

Dödsfall 3 februari 2024 05:00

Vår innerligt älskade Gun-Eva har lämnat oss, i stor sorg och saknad men i det varmaste av minnen bevarad. Gun-Eva växte upp i Mörtträsk, Arvidsjaur som dotter till Siv och Oskar Andersson och syster till Esbjörn och Liselott. Barndomen i Mörtträsk formade henne till att bli en självständig, uppfinningsrik och jordnära person.

Gun-Eva gick grundskola i Lauker och Arvidsjaur, samt naturvetenskaplig gymnasielinje i Arvidsjaur. Efter gymnasietiden studerade hon till psykolog vid Umeå Universitet och fick sin psykologexamen utfärdad 1983, samt specialistbehörighet utfärdad 1998. Gun-Eva har lagt ned hjärta och själ i sitt arbete som psykolog, både i de anställningar hon haft genom åren, samt i det egna företaget PHUG AB som hon startade 2003. Hon har sett till att ständigt utvecklas i sin profession och varit genuint intresserad av sitt yrkesområde.

Gun-Eva träffade Rågär 1974, och tillsammans slog de sig ned och byggde hus vid älven i Södra Byskeby. Två söner, Anton och Viktor, gjorde familjen komplett. På senare år utökades familjen med fem barnbarn, som alla från dag ett legat Gun-Eva varmt om hjärtat, precis som hennes syskonbarn också gjort. Gun-Evas stora engagemang för barn har varit centralt, som mamma, moster, faster och farmor har hon varit trygg, klok, kreativ, busig och varm. Hennes släktgård i Mörtträsk har genom hela livet betytt mycket för Gun-Eva och det har mycket tack vare henne kommit att bli en samlingsplats för familjen. I Mörtträsk har det dukats långbord och kokats soppa på en spik, gjorts otaliga utflykter och bäddats i husens alla vrår – här har Gun-Eva stortrivts och fått andra att göra detsamma. 

Gun-Evas förmåga att skapa samhörighet, att göra ett hus till ett hem, att hitta lösningar och att lyfta de människor hon haft runt omkring sig har gjort henne viktig för många. Det är med oändlig sorg vi tar farväl av Gun-Eva, med en fast övertygelse om att hon fortsätter att finnas med oss i de frön hon planterat i oss, var och en. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa