Gulli Sundin

Gulli Sundin, Skellefteå.

Dödsfall 14 maj 2022 05:00

Gulli Sundin, Skellefteå, avled på Umeå sjukhus den 8 maj. Hon blev 89 år gammal. Hon växte upp på ett jordbruk i Ostvik utanför Skellefteå tillsammans med sina föräldrar och sina tre syskon. Hon fick tidigt hjälpa till i jordbruket, vilket var starten på ett livslångt intresse för djur och natur. 

I Skellefteå träffade hon sin livskamrat Conrad. De gifte sig, byggde hus på Sörböle och fick två döttrar. Våra föräldrar delade intresset för motion, hälsa och friluftsliv. Vår mamma blev tidigt engagerad i Hälsofrämjandet, där hennes stora passion för odling och hälsokost blev naturliga ingredienser.  Hon var också engagerad i Friluftsfrämjandet och höll i olika kurser för barn och unga. Genom åren blev det många fina familjeutflykter med längdskidåkning, slalom och skridskor. Vi kommer att minnas alla trevliga skidresor till bland annat Bydalen, Kittelfjäll och Riksgränsen. Hon åkte också på många vandrings- och hälsoresor både i Sverige och utomlands. 

Efter att ha provat på vårdyrket så växlade hon bana till kontorist. Under den största delen av sitt yrkesliv arbetade hon på Skellefteå kommun där hon var en mycket omtyckt kollega. Att vara ständigt lärande och nyfiken var också ett signum för mamma. Under vår uppväxt gick hon otaliga kurser och var mycket intresserad av bland annat konst och litteratur.  

Efter pensioneringen tillbringade hon en stor del av sin tid i stugan i Gullsand. Favoritsysselsättningar var att odla grönsaker och plocka bär. Till Gullsand var barn och barnbarn alltid välkomna och vi fick många fina stunder tillsammans. När pappa gick bort 2006 köpte hon en mellanpudel tillsammans med ett av barnbarnen. Hunden blev till stor glädje för hela familjen och genom hundintresset fick mamma också många nya goda vänner. 

Gulli var en generös och omtänksam mamma, hustru och vän med en empati utöver det vanliga. Hon satte alltid andra i främsta rummet. Mamma hade lätt för att få vänner och med sin humor och optimism spred hon glädje omkring sig. Hon var vital och engagerad in i det sista och såg alltid framåt. Alltid påläst inom olika områden- framför allt inom hälsa och samhällsfrågor. Det var alltid roligt att ha en livfull diskussion tillsammans med mamma. 

Obeskrivlig saknad finns i våra hjärtan, men minnena är starka och ljusa. Vila i frid älskade mamma. 

Elisabet och Kristina  

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Lennart Hedlund

Lennart Hedlund
Dödsfall

Ulla Marklund

Ulla Marklund
Dödsfall

George Mitchell

Dödsfall

Stig Andersson

Stig Andersson
Dödsfall

Aldor Karlsson

Aldor Karlsson
Visa fler