Gulli Lundström

Gulli Lundström, Kalvträsk.

Dödsfall 13 maj 2022 05:00

Den 6 maj somnade vår älskade mamma in på Hedvigsgårdens äldreboende efter en tids sjukdom med de sina omkring sig. Hon blev 88 år. 

Mamma var född och uppvuxen i Huvträsk, Långträsk. Dotter till Hjalmar och Hildur Lövgren och som nummer fem i en syskonskara på 12 barn. 

Mammas berättelser om en kärleksfull uppväxt men också tidigt ansvar att hjälpa till med att sköta småsyskon och andra göromål var många. 

I unga år jobbade hon som hembiträde där det även ingick att sköta telefonväxel och hon jobbade även en tid på bageri. 

I mitten på 50-talet träffade mamma vår pappa Helge Lundström från Kalvträsk, när han en tid försörjde sig som skogsarbetare i Norrbotten där mamma jobbade som kocka. 

De gifte sig 1958 och på gården i Kalvträsk arbetade de sedan tillsammans och skapade ett tryggt och kärleksfullt hem åt oss fem barn, Conny, Kåre, Peter, Maria och Magnus. 

Då pappa även jobbade som kyrkvaktmästare, hittade man ofta mamma vid hans sida krattande på kyrkogården eller genom att plantera på gravarna. 

Mamma var omtänksam och gästvänlig och det fattades aldrig mat eller fika på bordet. All mat gjordes från grunden och kom ofta från det egna jordbruket. 

Höjdpunkter var när mammas syster kom och de bakade tunnbröd och mjukbröd i bagarstugan eller på vårvintern när hon fick ta på skidorna och åka ute på sjön upp i berget, gärna med grannen Ingeborg som sällskap. Bärplockningen på hösten var något som både mamma och pappa älskade. 

Många fina trasmattor har vävts under åren av mammas flinka fingrar. 

Mamma som alltid varit väldigt barnkär har fått glädjas över nio barnbarn och sedan även fyra barnbarnsbarn i vilkas mun hon alltid kallades Gullimormor. 

Det var förstås en stor sorg när pappa gick bort 2016 men så tacksamma att de fick möjlighet att bo tillsammans sista tiden. Mammas kristna tro har varit en grundpelare och stöd genom hela livet och så även när hennes hälsa försämrades sista åren. Saknaden efter mamma och hennes kärlek och omtanke om oss är stor men nu har hon fått somna in i tron på sin frälsare och vi önskar henne vila i frid. 

Barnen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa