Gudrun Lundmark

Gudrun Lundmark, Skellefteå.

Dödsfall 6 augusti 2022 05:00

Gudrun Karolina Lundmark f. Andersson har avlidit i en ålder av 82 år.
Gudrun föddes i Sikeå som nummer två i en syskonskara på fyra. Hela sin uppväxt bodde hon i Sikeå där hon också gick skola. Efter lantbruksskola i Dalkarlså och några år på Edelviks folkhögskola flyttade Gudrun till Östersund för att utbilda sig till sjuksköterska. När sjuksköterskeexamen var avklarad fick hon jobb på Danderyds sjukhus och styrde kosan mot Stockholm.

1966 gifte hon sig med Valter Lundmark som hon träffat under tiden på Edelvik. Sommaren 1967 flyttade paret tillbaka till Skellefteå och den sommaren föddes sonen Fredrik. Sedan utökades familjen ytterligare, då Mattias kom till världen. 

Gudrun trivdes väldigt bra som sjuksköterska och arbetade under många år på Skellefteå lasarett. Hon vidareutbildade sig till distriktsköterska och i sex års tid ägnade hon sig åt det innan hon blev företagssköterska på Kommunhälsan.

Skog, jakt och hundar präglade familjen Lundmarks vardag och efter att ha bott en tid i Kåge köpte de hus i Hemvattnet, som blev Gudruns paradis. Här fanns plats för hundarna och närheten till skogen med allt vad det innebar. Förutom att jaga ägnade Gudrun sig gärna åt såväl svamp- som bärplockning. Matlagning låg henne också varmt om hjärtat och vi är många som genom åren fått njuta av hennes fantastiska mat. 

När Gudrun och Valter gick skilda vägar i mitten på nittiotalet stannade hon kvar i Hemvattnet. Andra intressen började ta plats i hennes liv. Dans, resor och boule var några av de saker som hon kom att fylla sin tid med.  

Genom sina nya intressen träffade hon sin älskade Henry. De blev oskiljaktiga och ett vinnande par i boulen. Deras reslust tog dem till många fina platser och vintertid föredrog de att vistas i varmare trakter vid Medelhavet. 

 

När Gudruns hälsa började vackla flyttade de från Hemvattnet till Skellefteå där hon bott de sista åren. Där sjöng hon i Anderstorpskören och deltog i olika föreningsaktiviteter. SPA-resorna till Estland blev en tradition där de firade in det nya året. 

Gudrun var alltid angelägen om att leva hälsosamt och att sprida sina kunskaper till andra. Hon fick leva ett rikt liv och somnade in fridfullt på Regnbågen, där hon bodde sitt sista år. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Nils Lestander

Nils Lestander
Dödsfall

Anders Holmgren

Anders Holmgren
Dödsfall

Leif Hällgren

Leif Hällgren
Dödsfall

Ove Granlund

Ove Granlund
Dödsfall

Nils-Gunnar Oldman

Visa fler