Gudrun Lindh

Gudrun Lindh, Boviken.

Gudrun Lindh.

Gudrun Lindh.

Foto: Privat

Dödsfall2023-04-29 05:00

Vår älskade hustru, mamma, mormor och svärmor Gudrun Lindh har somnat in på Ömhetens äldreboende. Mamma föddes och växte upp i Skellefteå som enda barnet till Ingrid och Harry. 1976 träffade hon sin livskamrat Sven-Åke och tillsammans fick de två barn, Jenny och Fredrik. Mamma hade sina rötter i Boviken och hon och maken byggde hus där, ett hus som blev deras hem ända tills förra året då hon efter lång tids sjukdom flyttade in på Ömheten.

Mamma var mycket kreativ och hade alltid nya projekt på gång i sin firma Boviksslöjd. Sin välgjorda hemslöjd sålde hon på marknader och på Handelsgården. Hon hade också gröna fingrar och älskade att odla blommor. Mamma arbetade på Dammens äldreboende där hon fick utlopp både för sin skaparglädje och för sin vilja att bidra till att de äldre hade det bra. Senare i arbetslivet omskolade hon sig till kokerska och jobbade i kök i förskolan. Både barnen och vi i familjen fick njuta av mammas oförglömliga mat. Hon älskade att duka upp gående bord med massor av godsaker.

2011 blev hon mormor för första gången till Henry och 2014 kom Hilda. Hon hann uppleva lyckan i att bli mormor och hon gav allt för barnbarnen innan sjukdomen tog henne. 

Mamma tyckte mycket om att resa och även planera resorna. Florida, Västindien, Alperna, Medelhavet – på hennes sängbord låg det alltid en hög med resekataloger. 

Mamma var alltid lugn och fin och genom sitt osjälviska sätt satte hon alltid oss andra före sig själv. Hennes omtanke har varit gränslös och alla fina minnen vi har lever för alltid kvar i våra hjärtan. 

Familjen genom Jenny 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!