Greta Wiklund

Greta Wiklund, Skellefteå.

Greta Wiklund.

Greta Wiklund.

Foto: Privat

Dödsfall2024-06-28 05:00

Greta Wiklund, född Lindmark har avlidit i en ålder av 88 år. Hon sörjes närmast av maken Kjell, samt sönerna Per-Anders och Karl-Martin med familjer.

Greta föddes på en ensligt belägen plats "bortom där'n Zachri had' ve'n" strax utanför byn Djupfors. Ganska snart flyttade familjen till byn Gran, som hon sedan blev trogen större delen av sitt liv. I Gran genomfördes även skolgången. Hon hade ett bra ”läshuvud” men hennes önskemål om att studera vidare kunde inte uppfyllas på den tiden. Efter skolan började hon arbeta på Konsum runt om i Kågedalen under ett antal år.

Hon gifte sig 1959 med Kjell och fick två söner, Per-Anders och Karl-Martin. Hennes arbetsenergi var oförtrutlig och hennes klapprande skor och raska steg hördes hela tiden i hemmet. När pojkarna vuxit upp så började hon studera och i början på 80-talet kunde hon ta sin efterlängtade studentexamen på Anderstorpsgymnasiet. Hon var betydligt äldre än sina klasskamrater, men fann sig väl tillrätta i den rollen också. Hennes fortsatta yrkesår gick vidare med kontorsarbete, dels på Wiklunds Trä i Storselet och sedan som ekonom på Terra-Minings kontor i Björkdal, där hon arbetade till sin pensionering.

Gretas fritidsintressen var långa dagliga promenader tillsammans med maken, men hennes största fritidsintresse var golf. Hon blev medlem i Skellefteå Golfklubb redan i klubbens begynnelse 1970 och hon har deltagit aktivt i klubbens verksamhet ända sedan dess, även med viss tävlingsframgång. Golfintresset ledde till åtskilliga resor tillsammans med Kjell, framförallt i Europa men Greta gjorde också många resor till den yngste sonen i USA. Makens arbete i Tanzania ledde även till en längre vistelse där i slutet av 80-talet.

De sista två åren har dock präglats av sjukdom och sista halvåret bodde hon på Brogården. Kroppen var sliten och flera stroke gjorde att minnet tyvärr försvann. Brogårdens personal gjorde dock att hennes vistelse i slutet av livet nog ändå blev så bra det kunde bli, tack vare personalen på Blåklockan för deras stora engagemang och fina omvårdnad. 

Vi anhöriga saknar hennes klapprande skor så mycket och hennes omsorg om oss söner med familj och om maken. Hon och Kjell fick 65 lyckliga år i äktenskapet tillsammans.

Hennes goda hjärta lever kvar inom oss. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!