Gösta Granered

Gösta Granered, Lövånger.

Gösta Granered.

Gösta Granered.

Foto: Privat

Dödsfall2023-12-29 05:00

Gösta Granered har avlidit i en ålder av 94 år. Han föddes i Flarken år 1929 och blev tidigt moderlös. Gösta fick då växa upp hemma hos sin mormor, och när sedan hon lämnade jordelivet så var det kusinen Gunborg som tog omsorg om honom och lärde honom hushållssysslor som till exempel att steka pannkakor. En bra kunskap, för det behövdes när han sedan flyttade hemifrån.

Gösta började att arbeta på Furusnickarn i Flarken och när de flyttade fabriken till Lövånger, så flyttade han och några andra arbetskamrater från Flarken med. Tillsammans köpte de en bil, en Ford Transit, som de samåkte till jobbet med. Gösta var en ordentlig hyvelmästare. Inget sågspån fick ligga kvar när träbitarna skulle limmas ihop. Han var en precis man som inte gillade förändringar. Det följde honom hela livet.

I Lövånger träffade han sin kärlek Gerd Eriksson. Gerds barn och barnbarn höll av honom och tillsammans gjorde de resor till bland annat Spanien. På äldre dar flyttade de in på trygghetsboendet i Lövånger där de hade turen att få rummen intill varandra, så särbo-boendet blev nära. 

Gösta var en trogen kyrkobesökare. Varje söndag var han alltid i god tid i kyrkan för att närvara vid gudstjänsterna. De sista åren gick livet fram i en rullstol och frågade man honom hur det var så svarade han alltid "Jo tack, det rullar på". Gösta var alltid med när det dukades fram till sammankomster med fika. Han tyckte mycket om de godsaker som serverades.

Vi ska minnas Gösta som en positiv person.

Släktingarna

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!