Göran Viklund

Göran Viklund, Skellefteå.

Göran Viklund

Göran Viklund

Foto: Privat

Dödsfall2022-03-05 05:00

Göran Viklund har den 23 februari 86 år gammal avlidit på Klockarhöjdens äldreboende. 

Pappa föddes som mellersta barnet till Anna och Ruben Viklund, han växte upp i Oppstoppet tillsammans med sina systrar Astrid och Karin. Arbetslivet började som springpojke i hembyn, därefter lärde han upp sig till slaktare: ”Som pappa sa, jag har många grisar på mitt samvete.” Senare i livet ändrade han bana och började jobba på Rönnskär. 

Pappa träffade sin stora kärlek och livskamrat Inga, bröllopsklockorna ringde 1958 och vi barn kom spridda under sextiotalet. Familjen kom att bosätta sig på Sjungande dalen och där blev pappa kvar hela sitt liv. 

Fritiden var fylld med jakt, fiske och bärplockning. Hans motorcykelintresse återupptogs på äldre dagar, då han köpte en ny hoj med vilken han åkte på motorcykelträffar med likasinnade. Ett annat stort intresse var smultronstället i Brännäs dit han åkte så fort våren kom och tillfälle gavs. Han tog också gärna bilen och åkte runt till vänner för en pratstund. 

När de sex barnbarnen kom blev pappa en stolt morfar, en roll som han bar med kärlek och omsorg genom hela livet. Pappa älskade att vara omgiven av nära och kära. Många är historierna vi fått höra om hans uppväxt, liv och älgjakt, alltid berättade med glimten i ögat. 

Sorgligt nog gick mamma alltför tidigt bort 1998 och livet blev aldrig mer sig likt. 

Pappas sista 12 år i livet kom tyvärr att präglas av Alzheimers sjukdom. 

Vi kommer alltid att sakna hans trygga famn och minnas honom med kärlek och värme. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!