Göran Stenlund

Göran Stenlund, Skellefteå.

Göran Stenlund.

Göran Stenlund.

Foto: Vivi-Anne Ström

Dödsfall2023-10-11 05:00

Vår kära pappa somnade stilla in efter en tids sjukdom. Göran växte upp på hemgården Högnäsfors tillsammans med föräldrarna Hilda och Arvid samt en stor skara syskon. 
1963 gifte han sig med sin Elvira och samma år föddes dottern Vivi-Anne. Det året påbörjades även stugbygget i Båtfors, som blev ett kärt tillhåll under många år.1965 föddes sonen Magnus.
Fram till 1967 bodde familjen i Krångfors där Göran var stationerad som maskinist, anställd av Skellefteå Kraft. Familjen flyttade sedan till Kanalgatan och Göran arbetade därefter skift som driftstekniker på driftscentralen, varifrån kraftverken i Skellefteälven övervakades och fjärrstyrdes, ända fram till pensionen.

I början av sjuttiotalet flyttade familjen till nybyggda villan på Sunnanå och 1975 blev Göran ägare till hemstället där bland annat vinbärsodling, bärplockning och skogsbruk tog tiden i anspråk. 2018 blev Göran änkeman och 2022 flyttade han till Annagården, där han fick god omvårdnad och kände sig trygg.

Genom livet var Göran en nyfiken, aktiv, lösningsinriktad, kreativ och företagsam problemlösare som gillade utmaningar och klurigheter. Han bidrog med finurliga saker inom elektricitet, kraft och energi, till Teknikboa vid Finnfors kraftverksmuseum. Sedan barnsben hanterades allehanda verktyg och det mesta lagades, byggdes och fixades på egen hand.

Utöver intresset för ny och gammal teknik har Göran ägnat sig åt aktier, sport och fotografering.
Vår pappa gillade skämt, att skämta och ett gott skratt. Han var en ”lekfarbror” som, in i det sista, gladde sig åt historier om och besök av barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Pappa lämnar många alster, fina minnen och glada skratt efter sig. Vi saknar honom. 

Göran Stenlund
Göran Stenlund
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!