Göran Nordlander

Göran Nordlander, Burträsk.

Göran Nordlander.

Göran Nordlander.

Foto: Privat

Dödsfall2022-07-26 05:00

Vår älskade Göran Nordlander, Kvarnbyn, Burträsk somnade in den 12 juli på Skellefteå lasarett. Han blev 74 år gammal. Sörjes närmast av fru och två barn med familjer.

Göran föddes i Vällingby den 26 april 1948. När han var 7 år flyttade familjen till Norberg där föräldrarna öppnade konditori. Göran hoppade av från åttonde klass för att arbeta hos sina föräldrar. Detta medförde att han så småningom kunde utbilda sig till konditor och ta gesällbrev i Köping. I Köping väcktes Görans livslånga kärlek till motorcyklar. Efter att ha gjort lumpen i Karlstad mönstrade han på HMS-Kungsholm där han arbetade som bagare och fick resa jorden runt. Därefter blev det arbete som EPA-bagare vilket så småningom ledde till en tjänst som bagerichef på EPA-varuhuset i Umeå. Där träffade han sin Monica som skulle komma att bli hans fru. Tillsammans med Monicas son, som Göran adopterade, bodde paret i Umeå.

1980 kände Göran att han ville sadla om och kom då in på läkarlinjen efter att ha läst in både grundskola och gymnasiebetyg i dubbel takt på komvux. 1986 Flyttade de till Skellefteå där Göran så småningom blev specialist i allmänmedicin. 1989 fick de en dotter. Efter några år började han arbeta som allmänläkare på Burträsk hälsocentral.

Göran var en hjälpsam och lösningsorienterad människa som hade svar på det mesta. Ju knivigare problem desto större energi kunde han lägga ned på det. Han var engagerad i Kvarnbyn, i sitt jobb och en stöttepelare för många. Han var även en god och ärlig lyssnare, som verkligen kunde visa att han brydde sig när det gällde. Hans favorithobbies var mat, matlagning, science fiction, musik och, sist men inte minst, att meka med motorer. Han skötte alla sina fordon minutiöst. Göran tyckte även om att resa och deltog i många motorcykelträffar, både i Sverige och runt om i Europa.

Vi är tacksamma för den tid vi fick tillsammans, för alla ljusa minnen, för den goda vänskapen, för alla kloka ord och alla goda stunder han gav oss.

Han fattas oss, vår käre make, farfar, morfar, pappa, svärfar och vän.

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!