Göran Forsell

Göran Forsell, Malå.

Dödsfall2024-07-20 05:00

Pappa växte upp i Bjurån med föräldrarna James och Valborg och syskonen Harriet och Per-Anders. Familjen drev småbruk. Pappa var tidigt intresserad av musik. Han fick ett dragspel som han övade flitigt på. Så småningom bytte han ut dragspelet mot trummor. Han spelade med i Bosses dansband och kuskade land och rike runt i många år. Kombinerat med musiken jobbade han som chaufför. Han gifte sig tidigt och fick två döttrar. Så småningom gifte han om sig och fick en dotter till. Efter flytt till Bjurträsk blev det jobb inom träindustrin. Då lades musicerandet på hyllan och han började arrangera danser.

Populär var Polarhyddan i Missenträsk och Folkets hus i Kusmark. Han började även skriva revynummer och sätta upp lokalrevyer. Han utbildade sig på YTH i Skellefteå och fick vänner för livet.

Pappa flyttade sedan till Malå där han träffade livskamraten Ingegerd. I Malå jobbade han som administratör och var engagerad inom föreningslivet. Han skrev tre böcker och flera kåserisamlingar. Böckerna tillsammans med musiktexterna var hans stora stolthet. Under ålderns höst började han konstruera korsord och leda hjärngympa. Hela sitt liv var han väldigt intresserad av fiske. Otaliga är de resor han gjort till fjällen med sina kompisar.

Han somnade stilla in hemma med Ingegerd vid sin sida. Precis som han ville.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!