Gerd Moberg Hedlund, Bureå

Gerd Moberg Hedlund, Bureå

Dödsfall 14 september 2022 05:00

Gerd Moberg Hedlund har somnat in i en ålder av 89 år. Gerd sörjs närmast av döttrarna Eva, Rigmor och Jenny med respektive, barnbarn, barnbarnsbarn samt övrig släkt och vänner. Mamma Gerd föddes i Istermyrliden som yngsta barnet av tre till Olga och Gustav Moberg. Efter sex år i folkskola började hon arbeta som hembiträde, för att senare arbeta inom handeln ända fram till sin pensionering. 

1960 gifte hon sig med vår pappa, Stig Hedlund från Bureå och vi tre flickor föddes.

Mamma var i sina glans dagar en livfull, spontan och aktiv person. Hon tog gärna långa cykelturer, promenerade och tyckte om att dansa. Hon älskade att gå kurser och lära sig olika saker och vårt hem på Stensborgsgränd fylldes genom åren av tenntrådsarmband, omklädda lampskärmar, broderier, virkade dukar och inte minst alla de alster hon skapade med stickor och garn. Hennes stickade sockar har värmt många frusna fötter genom åren och var ett stående inslag på mångas önskelistor inför julen.

När mamma och pappa sålde vårt barndomshem, blev sommarstugan i Risböle den plats där de båda trivdes som bäst. Här fick mammas gröna fingrar fritt spelrum

1981 kom det första barnbarnet och genom åren blev de ytterligare fem. Mamma var gärna barnvakt och tillsammans med pappa mycket engagerad i deras uppväxt. Vid sin bortgång hade mamma även hunnit få 11 barnbarnsbarn som även de var en stor källa till glädje och in i det sista hade hon koll på även deras födelsedagar.

Pappas bortgång i februari -21 var på intet sätt oväntad för mamma, icke desto mindre blev det ett hårt slag för henne och hon pratade ofta om hur mycket hon saknade honom. Tanken på att de två nu åter är tillsammans är därför trösterik för oss alla.

Döttrarna

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Läs mer!

Mirjam Johansson

Dödsfall
Mirjam Johansson

Hans Vallgren

Dödsfall
Hans Vallgren
Visa fler
Ämnen du kan följa