Gerd Lundgren

Gerd Lundgren, Bureå

Dödsfall2024-10-12 05:00

Gerd Lundgren, född Brännström, föddes i Stensträsk Burträsk den 25 maj 1939. Hon var nummer två i en syskonskara av fem. Efter några år flyttade familjen till Norra Åbyn. Tidigt förlorade Gerd sin mor Anna, som gick bort i sjukdom. Gerd gick sjuårig folkskola i Järvtjärn. 1957 träffade hon Bror Lundgren från Bergnäs, Hjoggböle. Dom gifte sig i 1959 och fick tre barn Yvonne, Laila och Crister. Sedan dess har hon berikats med sju barnbarn och elva barnbarnsbarn. På 60-talet flyttade Gerd och Bror till Bureå och de blev trogna byn resten av sina liv. Senare delen av yrkeskarriären har rört sig inom vård och omsorg, efter att Gerd på 80-talet återupptog studierna. Inledningsvis på Komvux för att senare läsa Barn och fritid på gymnasiet. Därefter arbetade Gerd inom hemtjänsten och på ålderdomshem i Bureå till sin pension. Innan studierna arbetade hon inom restaurangbranschen och som dagmamma.

Gerd har alltid haft ett stort intresse för djur och natur. Under tre årtionden var hon aktiv inom friluftsfrämjarna som Mulle i Mulleskolan. Bärplockning har också alltid varit ett stort intresse och långt upp i åldern cyklade hon ut på egen hand på sina ”hallonplockarturer”
Att pyssla i trädgården var också ett stort intresse, alltifrån odling av grönsaker, blommor och utsmyckning med olika typer av arrangemang. På äldre dagar upptogs hennes tid av läsning, handarbeten och besök på loppmarknader.

Den 27 september somnade Gerd in, efter en kortare tids sjukdom, lugnt och stillsamt på Buregården. Vi vill rikta ett stort tack till personalen på Buregårdens avdelning Smultronet, som tagit hand om Gerd på ett värdigt och professionellt sätt. Vi vill även tacka för hur ni tog hand om oss på ett hjälpsamt och förstående sätt under hennes sista dagar.

Gerd sörjs närmast av barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!