Gerd Långdahl

Gerd Långdahl.
Gerd Långdahl.

Gerd Långdahl, Slind.

Dödsfall 9 juni 2023 05:00

Gerd Långdahl, Slind, har stilla somnat in i en ålder av 80 år. Hon föddes i Hedensbyn som äldsta dottern till Karl och Gerda Hedberg. Hon träffade vår pappa Karl-Gunnar och de gifte sig 1965. Vi barn kom 1964, 1966 och 1969.

Sedan 1967 har hon bott i Slind och gett oss barn en trygg och varm uppväxt. Hon blev änka 1984. 

I unga år utbildade hon sig till sömmerska. 1974 började hon arbeta som städerska på Dahlgrens Cementgjuteri. Sedan omskolade hon sig till kontorist och började arbeta på Skogsvårdsstyrelsen, där hon arbetade fram till sin pensionering.

Hon älskade sina fem barnbarn över all annat och det var viktigt att det blev rättvist vems tur det var att sova över hos farmor.

Trots sitt handikapp sedan födseln kämpade hon på och 2018 fick hon problem med sina lungor, men lurade döden flera gånger. Tyvärr så orkade hennes lungor inte mera när hon drabbades av covid.

Mamma hade alltid tid över för oss barn och barnbarn. Det blev biobesök, fotboll, cheerleading, simning, ridning och all vad det var. Hennes hem var alltid öppet för nära och kära. Hon gillade sömnad, handarbete, trädgården, katter och att lyssna på dansbandsmusik.

Saknaden att hon lämnat oss är så oändligt stor. Hennes hus känns så tomt och kallt utan hennes glada röst. Hon kommer alltid att saknas av oss barn, barnbarn och svärdöttrar.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa