Gerd Holmström

Gerd Holmström, Bureå.

Gerd Holmström.

Gerd Holmström.

Foto: Privat

Dödsfall2022-11-26 05:00

Kvällen den 17 november somnade vår älskade mamma Gerd Holmström stilla in på Nygården i Bureå, hon blev 87 år. Gerd föddes 1935 som yngsta barnet till Magnus och Elin Lindmark, hon hade en syster och tre bröder, de växte upp på Nygatan i Skellefteå.

Under ungdomsåren mötte hon sin Sven från Bureå som blev hennes älskade make och livskamrat. De gifte sig 1963, byggde hus och bildade familj i Bureå, de fick sönerna Peder, Thomas och David. Med åren har det blivit nio barnbarn och även barnbarnsbarn. För Gerd har kärleken och omtanken för familjen och barnbarnen varit en självklarhet, åtskilliga är de timmar hon lagt på stöttning, omhändertagande och bön. 

Gerd studerade på husmoderskola och började efter examen att arbeta som hushållslärare på Bureåskolan, där blev hon kvar hela sitt yrkesliv. Hon var en mycket engagerad lärare och väldigt omtyckt av både kollegor och elever. Otaliga är de gamla elever som kommit fram och hälsat på henne även efter yrkeslivet. Sina gamla lärarkollegor fortsatte hon att träffa långt efter pensionen.

Gerd hade hela sitt liv ett stort engagemang i samhället och som föreningsmänniska. Hon var bland annat engagerad inom Hem & Skola, Kyrkopolitiker i Svenska kyrkan, inom EFS missionsförening i Bureå och som nämndekvinna i Skellefteå tingsrätt. Den glada och positiva Gerd var drivande och hade ett stort intresse för människor, unga som gamla. Hon hade ett mycket stort nätverk av vänner som hon var duktig på att hålla kontakten med. 

Gerd hade även många intressen såsom, matlagning, bakning och bärplockning. Det fanns alltid ett par frysar fulla med hembakta bullar, kakor, sylt och saft. Hon gillade handarbete, läsa böcker, följde med stort intresse skidor och idrott på tv. Hon sjöng i EFS-kören Unison och älskade familjens husvagnssemestrar som bland annat gick till Löttorps camping på Öland och Norrfällsviken vid Höga kusten. Även fjällsemestrar under såväl sommar som vinter var vanliga, samt resor till utlandet och värmen. Åtskilliga är de minnen vi bär med oss; kubbar och mormorsaft vid stranden, det nybakade hällakakorna i bagarstugan, första slalomåket och sagoläsning med barnen. 

De sista åren gjorde demenssjukdomen att den mamma vi lärt känna långsamt tynade bort. Efter flytten till Nygården i Bureå 2019, Svens snara bortgång och pandemin som innebar begränsningar i de besök som hon tyckte så mycket om, gled hon mer och mer in i sin värld. Hon fick mycket fin vård och blev väl omhändertagen av personalen in i det sista. 

I ljust minne. 

Peder och Gun, Thomas och Viktoria, David och Maria, barnbarn och barnbarnsbarn 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!