Gerd Eriksson

Gerd Eriksson, Lövånger.

Gerd Eriksson.

Gerd Eriksson.

Foto: Privat

Dödsfall2024-02-24 05:00

Den 15 februari somnade vår älskade mamma in lugnt och stilla efter en kortare tids sjukdom. Mamma föddes i Lycksele och växte upp utanför Kattisavan som yngst av fyra syskon. Efter skolan blev hon sömmerska och 1958 gifte hon sig med pappa. Redan året därefter drabbades mamma av en hjärnblödning som kom att påverka henne genom livet.

1967 flyttade paret från Lycksele till Nedre Bäck för att ta över gården efter vår farfar. 1969 och 1974 föddes vi pojkar och sedan hade mamma inte många lugna stunder. Med tiden kom också fyra barnbarn och två bonusbarnbarn som fritt fick busa runt i huset.

Mamma var en otroligt glad, positiv, omtänksam och generös kvinna som alltid hade ”kaffehurran” på spisen och hembakt fika på bordet. Att baka var ett stort intresse och det bjöds friskt när släkt och vänner hälsade på. Vi barn och barnbarnen var det viktigaste i mammas liv och hon satt gärna barnvakt så länge hon kunde och orkade. Att ställa upp när någon behövde hjälp var för henne en självklarhet.

Pappa gick bort 2017 och mamma drabbades av demens under sina sista år. Det goda humöret fick hon dock behålla och i klarare stunder fanns den värme och humor kvar som vi vill minnas henne för. Mamma skojade gärna och sjöng glatt med i gamla sångtexter även om hon annars hade svårt att få fram orden.

Pappa kunde ibland skämtsamt sucka över mammas tjurskallighet men hennes starka vilja och beslutsamhet hjälpte henne trots livets motgångar att skapa ett varmt hem och en trygghet för alla hon höll av. 

Pär och Anders 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!