Gerd Brännström

Gerd Brännström.
Gerd Brännström.

Gerd Brännström, Falköping.

Dödsfall 16 juni 2023 05:00

Vår älskade mamma, mormor, farmor, gammelmormor, gammelfarmor Gerd Marianne Brännström 4/1 1932 - 9/6 2023 har lämnat oss i sorg och saknad men i ljust minne bevarat. Falköping 9/6 2023. 
Vårt liv är en vindfläkt, en saga, en dröm. En droppe som faller i tidernas ström. Den skimrar i regnbågens färg en minut brister och faller och drömmen är slut -Nils Ferlin- 
Gerd föddes i Malå och växte upp i Kuorbevare, Adak. Som ungdom jobbade hon som kocka i Adakgruvan, där mötte hon sin blivande make Rudolf (avled 19/8 2004). Paret gifte sig 1952 och fick två barn, Greger och Catarina. Greger avled 15/3 2021.

Efter att maken avslutat ingengörsutbildning flyttade familjen söderut och bodde både i Solna och Malmö. Paret flyttade hem till Gerds barndomshem i Kuorbevare 1987. Gerd jobbade administrativt för Landstinget i Malå kommun. Hon sjöng i Adak kyrkokör, vävde i den lokala vävstugan, hon tyckte mycket om att laga mat och resa. 

Efter arbetslivet gjorde paret ofta längre resor till både Cypern och Bakersfield i USA där sonen tidigt bosatte sig och fick familj. Även Jordanien, Pompei, Capri, Kinamuren och nord-Norge är platser Gerd fick uppleva. En plats som gav familjen många glada minnen var stugan i Grutaure vid Hornavan, där samlades familjen så ofta man kunde. Alla som kände Gerd vet att hon var en glad och positiv person med mycket humor och hjärtliga skratt, Gerd hejade alltid på alla i sin omgivning.

Gerd flyttade till Falköping 2018 för att vara närmare sin familj. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa