Gerd Andersson

Gerd Andersson, Skellefteå.

Gerd Andersson

Gerd Andersson

Foto: Privat

Dödsfall2023-08-05 05:00

Mamma Gerd somnade in onsdag den 26 juli efter en tids sjukdom. 
Hon föddes som nummer två av fyra syskon i Hedträsk, där hon växte upp i en trygg och välkomnande miljö med mor, far och syskonen. Redan som ung träffade hon vår pappa Börje och de blev ett par. De gifte sig och bosatte sig i Bjurfors där vi två barn växte upp, till dess att familjen flyttade till Sunnanå 1968. 
Mamma var en social och engagerad person som tyckte om att ha människor omkring sig. Att vara i ett socialt sammanhang märktes i de arbeten som hon hade, där hon framhöll arbetet på Arbetsförmedlingen som allra roligast. Det sociala engagemanget ledde även till att hon var politiskt aktiv och föreningsengagerad under flertalet år. 

1977 stod stugan i Östanbäck klar. Den blev en oas både för mamma och pappa, och en plats där även övriga familjen och vänner gärna vistades. Ett annat intresse var att resa. Resmålen varierade stort, både fiskeresor i fjällen och solresor till Medelhavet var vanliga. Även två långresor, till Sri Lanka respektive USA, hanns med. Under hela mammas levnad var det dock alltid familjen som var medelpunkten.

Barn och barnbarn var alltid välkomna. Hon hade alltid tid för att lyssna och förstå. Med sitt samhällsengagemang och stora hjärta var hon en förebild för oss alla. 
Senaste två åren bodde mamma på Sunnanäng, där hon trivdes bra och fick mycket god omvårdnad. En inkännande, engagerad, välkomnande mamma, svärmor, farmor, mormor och mormorsmor har lämnat oss, men finns alltid kvar i våra hjärtan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!