Gerd Andersson

Gerd Andersson, Skellefteå.

Gerd Andersson.

Gerd Andersson.

Foto: Privat

Dödsfall2024-06-29 05:00

Måndag 17 juni avled vår kära Gerd Andersson i sitt hem. Hon blev 87 år. Gerd växte upp i Älvsbyn och i Storsund i Norrbotten som enda barn till John och Olga Lindén. Några år efter realexamen gick flytten för Gerd till Skellefteå där hon började jobba på apoteket Nordstjärnan. 1957 träffade Gerd sitt livs kärlek i Skellefteå i Birger ”Bie” Andersson. De gifte sig 1958. Något som Gerd gärna talade om var deras bröllopsresa till Mallorca. 1961 föddes dottern Monica och 1965 föddes sonen Per.

Mellan barnens födslar hann Gerd och Birger bygga hus på Morön där de bodde i nästan 40 år. 2004 flyttade de till ett mindre radhus på Morö Backe. Gerd blev änka 2017 och de sista åren bodde hon i en lägenhet i centrala stan. I arbetslivet bytte Gerd bana till kontorsverksamhet. Hon jobbade under många år på annonsavdelningen på tidningen Norra Västerbotten. 

Under åren 1989-1995 föddes fyra barnbarn som låg Gerd mycket varmt om hjärtat. Hon har dessutom fått vara med om att få fem barnbarnsbarn under åren 2019-2022 som hon var väldigt stolt över och som gav henne mycket glädje. Familjen var mycket viktig för Gerd. Hon var alltid väldigt mån om att vi skulle ha det bra och hon var alltid väldigt närvarande oavsett var i Sverige eller Norge barn, barnbarn och barnbarnsbarn har bott. 

Gerd läste mycket och var väldigt intresserad av olika kulturyttringar. Hon var en flitig besökare på biblioteket, gick gärna på bio och teater samt på utställningar. Hon var också sportintresserad och följde med stor glädje och entusiasm barnbarnens framfart i sina idrotter.

I vår familj finns nu ett stort tomrum, men vi kommer alltid att bära med oss alla de fina minnen vi har från alla de år vi fick tillsammans.

Monica och Per med familjer 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!