Gerd Alfredsson

Gerd Alfredsson, Åmsele.

Dödsfall2023-01-04 05:00


Gerd Alfredsson har lämnat oss i stor sorg och saknad. Närmast anhöriga är döttrarna Ann-Charlott och Maria med familj.

Mamma föddes och växte upp i vackra Holmträsk, Åmsele, tillsammans med mor och far och sina älskade bröder – Gösta, Göte Josef och Joel. 

Mamma fick, som enda dotter, tidigt börja arbeta i hemmet med de sysslor som behövdes göras. 

Som barn drabbades hon av tbc och fick tillbringa en längre tid på sanatoriet i Hällnäs – en tid som hon själv beskrev som den bästa i sin barndom. 
Mamma hade ett gott läshuvud. Men då var det inte någon självklarhet att man fick studera vidare. Därför var hon så lycklig när hon som vuxen kunde utbilda sig till undersköterska och ta körkort.

I början av 50-talet tog mamma anställning på Bäckströms Café i Vindeln. Där träffade hon vår pappa Gunnar från Mesele. De gifte sig 1955 och påbörjade vårt familjepussel. 1956 föddes Ann-Charlott och 1960 Maria. Pusslet har under åren utökats med både barnbarn och barnbarnsbarn. Mammas och pappas bitar är numer röda hjärtan.
Efter ett par år drog flyttlasset till Åmsele. Mamma och pappa byggde vårt hus och fyllde det med kärlek, omtanke och jämställdhet. Mammas intressen var att handarbeta och odla. Blomrabatterna prunkade alltid vackert. 

Mamma jobbade inom äldreomsorgen under hela sitt yrkesliv. Ett arbete hon älskade. 

2004 blev mamma änka. Saknaden av pappa har varit oerhört stor. 
Några dagar efter sin 80-årsdag blev hon mycket sjuk och under sommaren bestämde hon sig för att flytta till en lägenhet på Åmbacken, tillbaka till sin gamla arbetsplats. 

De senaste åren drabbades mamma återigen av sjukdom. I början av året flyttade hon därför till Älvbacken i Vindeln. Mamma fick den bästa omsorgspersonalen. De gav henne kärlek, trygghet och en god omsorg.

När solen började visa sig, när kylan i luften gjorde att träden kläddes i vitt och dagen var som vackrast kunde mamma återvända hem till sitt kära Åmsele. 

Ann-Charlott och Maria 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!