Fredrik Augustin

Fredrik Augustin, Skellefteå.

Fredrik Augustin.

Fredrik Augustin.

Foto: Privat

Dödsfall2022-10-28 05:00

Fredrik Augustin, Skellefteå, har somnat in i en ålder av 63 år. Han efterlämnar sonen Christian, syster Eva och syskonbarn med familjer. 

Fredrik föddes i Sjöbotten och var yngst av tre syskon. Familjen flyttade 1960 till Bureå där föräldrarna arbetade som lärare.  När Fredrik närmade sig tonåren flyttade familjen till Skelleftehamn. Det var under den tiden som Fredriks musikintresse spirade. Han fick tidigt i livet uppleva framgångar med bandet Måns Mossa. De deltog i en musiktävling på Gröna Lund, spelade in en LP-skiva, vilket på den tiden var ett bevis på talang. Fredrik var drygt tjugo år när han deltog i ett TV-program och framförde fredssånger.

Fredrik karaktäriserades av en enastående musikalitet. Han ägnade sitt liv åt konstnärlig verksamhet i olika former och hans utbildningsbakgrund omfattar jazz, konst och project management vid Umeå Universitet. Fredrik var även Ole Hjorts fiolelev vid Musikhögskolan. 

Fredrik bodde en tid i Stockholm där sonen Christian föddes. Christian fick tidigt i livet förmånen att omges av klassisk musik, ljuva toner från sin pappas gitarr och han ärvde sin fars musikaliska begåvning. Under den tiden arbetade Fredrik på Kungliga Musikhögskolan och Posten, parallellt utövade han sitt egna musicerande. 

Fredrik återvände på 90-talet till Skellefteå där han blev en aktiv person inom kulturlivet, och arbetade bland annat på Västerbottensteatern. Han kom under åren att få många vänner. Fredrik gick ”all in” i allt han företog sig inom sitt breda fält av intressen som musik, natur, fiske, segling, måleri, poesi och litteratur. Han var filosofisk och en flitig biblioteksbesökare med en förkärlek till livsfrågor.

Fredriks musikaliska resa har inbegripit jazz, pop, rock, klassiskt, folkmusik och senaste tiden väckte även countrymusiken hans intresse. I Radio Skellefteås program Countrytimmen blev detta ett passionerat arbete. Han fick mycket uppskattning för sitt kunnande och sin fina radioröst. 

Vi kommer att minnas hans kärlek till musiken, hur han utforskade den, dess klanger, harmonier och melodier. Fredriks omsorg och den känsla han hade inom sig visade sig i varje anslag, ackord, ton och rytm, i instrument och i röst. Framförallt kommer vi att minnas Fredrik för hans starka och behagliga personlighet och hur musiken bar honom genom livet.

 Vi vårdar minnen av Fredrik med kärlek och tacksamhet. 

Christian, Eva och Carita 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!