Fred Karlsson, Umeå

Fred Karlsson, Umeå.

Dödsfall2021-08-14 05:00

Den 8 augusti avled Fred i en ålder av 89 år. Närmast anhöriga är makan Eva och sönerna Mats och Leif med familjer. Fred föddes 1932 och växte upp i Byske med föräldrarna Ida och Lennart samt systern Sylvi.

1948 flyttade familjen till Skellefteå. Fred utbildade sig till typograf och fick därefter jobb på Nordsvenska Dagbladet. Under tiden i Skellefteå träffade Fred sin blivande hustru Eva från Hedensbyn och de gifte sig 1959. Samma år flyttade de båda nygifta till Tranås i Småland då Fred hade fått ett nytt jobb på Tranås-Posten. 

1962 och 1964 föddes sönerna Mats och Leif. Fred och Eva trivdes bra i Småland och fick många vänner som de fortfarande har kontakt med. Fred hade stark hemlängtan till Västerbotten och riktiga vintrar med snö och skidåkning. 1971 gick flyttlasset norrut till Umeå för jobb på Larsson & Co:s Tryckeri och några år senare som delägare i Nyheternas Tryckeri.

1991 tog han över den älskade hemgården i Byske där han och Eva tillbringade nästan all ledig tid. Efter pensioneringen engagerade sig Fred mycket i Friluftsfrämjandet och han sågs ofta på skoter med spårkalle i skogarna runt Hamptjärnsstugan.

Fred var omtänksam mot andra människor och han var en människokännare med mycket humor.

Fred hade stort livsmod hela sitt liv, även på slutet då sjukdom och krämpor till slut tog ut sin rätt. Han sa att han hade fått leva ett bra liv och var helt nöjd med det.

Han fattas oss.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!