Folke Boström

Folke Boström, Skelleftehamn

Folke Boström

Folke Boström

Foto: Privat

Dödsfall2022-11-24 05:00

Lördag den 19:e november somnade vår älskade Folke Boström in i hemmet efter en tids sjukdom, vid en ålder av 76 år.

Folke föddes i Torpet, Bastuträsk som äldsta barnet av tre till Frans och Anna-Lisa Boström. Familjen flyttade sedan till Vebomark, där Folke växte upp med systrarna Nancy och Elisabeth.

1960 flyttade familjen till Ursviken, men istället för vidare utbildning valde Folke att gå till sjöss i unga år. Han träffade även sin första fru och fick i det äktenskapet barnen Carina och Tommy.

1974 träffade han sin Inger. De gifte sig året därpå och familjen utökades förutom med Ingers söner från tidigare äktenskap Jörgen och Stellan, även med döttrarna Helena och Marie. Familjen var till största del bosatt i Skelleftehamn.

Folkes yrkesliv kom ändå till största del att handla om lastbilar och många mil har han avverkat i förarhytten runtom i Sverige. E4:an var mer eller mindre hans andra hem. Folke var också väldigt duktig på att bygga, laga och fixa. Det märktes inte minst i Båtfors, Boliden där han tillsammans med Inger förvandlade en ödetomt med rivningshus till först ett sommarställe och efter ännu ett husbygge blev det parets permanenta boende i många år, men på grund av sviktande hälsa valde de att sälja gården inom familjen och flytta till en lägenhet i Skelleftehamn 2020.

Folke var som person social och trivdes väldigt bra med släkt och vänner på fester, dans och alla möjliga tillställningar. Jakt och pimpelfiske var andra intressen och så länge hälsan tillät jobbade han som pensionär gärna extra med att köra malmbil åt Renfors Åkeri.

Folke lämnar ett stort tomrum efter sig, men vi minns honom och allt han gjort för oss genom åren med glädje och tacksamhet.

Familjen genom Marie

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!