Eva Ermling

Eva Ermling, Norsjö.

Eva Ermling.

Eva Ermling.

Foto: Privat

Dödsfall2023-05-26 05:00

Eva Ermling har vid den aktningsvärda åldern 96 år lämnat jordelivet. Eva, född Johansson och uppvuxen i Lidträsk var ett av Edvard och Agda Johanssons sex barn. Hon kom som ung piga till Anton Erikssons lanthandel i Kvarnåsen och träffade där sin blivande man, Allan Ermling. De gifte sig 1956 och skapade ett hem där alla var välkomna och där godhet och tålamod inte bara var fina ord utan omsattes i handling. 

De fostrade tre barn och vi liksom barnbarnen och barnbarnsbarnen kommer för alltid att minnas detta hem där inget någonsin saknades oss och där vi verkligen fick uppleva att begreppet villkorslös kärlek går att omsätta i handling.

Eva skötte hem och barn tills vi var stora nog att sätta oss på skolbussen själva. Därefter jobbade hon på olika jobb men det längsta engagemanget blev som en av sömmerskorna på Algotsfabriken i Norsjö. När fabriken lades ner startade hon tillsammans med några andra uppsagda sömmerskor ett kooperativ där de fortsatte sitt arbete och klarade själva sin försörjning.

Ord räcker inte till för att förklara hennes godhet och enorma tålamod. Saknaden av henne kommer vi alltid att bära men också minnas henne med outsäglig värme och tacksamhet. 
Inom oss känner vi oss också säkra på att om det finns en himmel så har hon bästa platsen där. 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om