Eva Bjuhr

Eva Bjuhr, Arvidsjaur.

Eva Bjuhr, Arvidsjaur.

Eva Bjuhr, Arvidsjaur.

Foto: Privat

Dödsfall2023-01-05 05:00

Vår älskade Eva Bjuhr somnade stilla in den 22 december, 64 år gammal. Eva växte upp i Finnäs utanför Norsjö tillsammans med tre syskon. Syskonen kom att stå henne nära livet ut. Hon fick två söner och har under de senaste åren njutit av fyra barnbarn.

När hon var liten hade hon en period då hon inte ville kännas vid att hon hette Eva utan ville bli kallad Hans och följde varje steg hennes far Oscar tog. Den fanns där redan som ung, envisheten, tron på sin egen förmåga och viljan att gå sin egen väg här i livet.

Hon kände mycket för människor som av en eller annan anledning hade det tufft och det är som en röd tråd genom stora delar av hennes yrkesverksamma liv. Hon har till exempel jobbat inom sjukvården i Stockholm, på en flyktingförläggning i Jörn och på Ideum Arvidsjaur. På Ideum jobbade hon bland annat med ungdomar som hade svårigheter att ta sig in på arbetsmarknaden.

En av hennes största gåvor här i livet var förmågan att använda språket, detta kunde användas till att socialisera eller att göra ett roligt quiz till vännerna. Hon har även förgyllt många julaftnar, födelsedagar, bröllop med fantastiska rim. Utöver att vara kreativ med ord så tyckte hon även om att skapa med händerna. Det kunde vara att måla eller ge en gammal möbel ett nytt liv. Många av hennes idéer användes i hennes stora inredningsintresse.

De sista åren gick hon en kamp mot sjukdomen Parkinson. Kroppen fick ta mycket stryk men hon fick fortsätta vara klar i huvudet. Saknaden är stor, men vi bär med oss många fina minnen och är evigt tacksamma för allt hon gett oss.

Vila i frid,
Söner med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!