Ethel Lundström

Ethel Lundström, Skellefteå.

Ethel Lundström.

Ethel Lundström.

Foto: Privat

Dödsfall2022-11-04 05:00

Ethel Lundström, Skellefteå. Den 25 oktober somnade vår älskade mamma in, lugnt och stilla, på Skellefteå lasarett. Mamma blev 82 år gammal. Omtänksam, godhjärtad, tålmodig, positiv och väldigt snäll. Så kommer vi att minnas vår mamma. 

Mamma växte upp i Stämningsgården med pappa och mamma, Ernst och Judith Kling, och tre äldre systrar. Hon träffade i unga år han som skulle bli hennes livskamrat, vår pappa Pejan. Innan vi tre barn kom till världen så arbetade mamma som sömmerska på Gordons.

Pappa växte upp i Medle och det var också där familjen kom att bosätta sig. Mamma fanns alltid där när vi kom hem från skolan, ofta serverade hon oss nybakta bullar och ett glas mjölk. Senare, i våra tonår, började hon arbeta deltid på Domus, och senare på Coop, en arbetsgivare som hon var trogen fram till sin pension. Med utflugna barn blev huset i Medle så småningom för stort för två och då flyttade mamma och pappa till en lägenhet på Mobacken, där de kom att trivas fantastiskt bra.

Alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn har varit en stor glädje för mamma och vi har fått mycket omsorg och kärlek av henne. Förutom att umgås med familj och vänner så tyckte mamma mycket om att handarbeta, att följa det svenska skidlandslaget via Vinterstudion och att motionera, tidigt med skidåkning och simning och senare med långa cykelturer och promenader. Att resa till sol och värme blev med åren också ett återkommande intresse för mamma och pappa. När barnbarnen kom tyckte hon mycket om att följa med och se på när de spelade fotboll, ishockey eller innebandy. 

2019 fick mamma en stroke, som hon mot alla odds överlevde, mycket tack vare hennes goda, fysiska kondition. Hon kämpade tappert med rehabilitering de tre sista åren och hittade nya former att leva sitt liv, trots de fysiska handikapp som stroken medförde. Minnet var hela tiden orubbligt och där slog hon oss barn med hästlängder. 

Mamma har nu fått komma till ro, efter att ha levt ett rikt liv. Saknaden av henne är stor men vi kommer att leva på alla ljusa och fina minnen som hon lämnar efter sig. 

Sov gott mamma! 

Barnen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!