Ethel Hedén

Ethel Hedén.
Ethel Hedén.

Ethel Hedén, Skellefteå.

Dödsfall 9 april 2022 05:00

 Den 30 mars 2022 somnade min mamma Ethel Hedén, Skellefteå, in efter en tids sjukdom. Hon blev 73 år gammal.

Ethel föddes 1948 i Klockträsk och där växte hon upp i en stor, bullrig och glad familj som kom att bestå av 10 barn. Skoltiden från Jörn beskrev hon som positiv, hon tyckte om att lära sig saker och hade väldigt lätt för sig. 

I sin ungdom gick hon Handelsskola och fick sitt första arbete som kontorist på det som idag heter New Boliden. Mamma pratade ofta om sitt arbete med stolthet i rösten och jag har förstått att hon var en uppskattad kollega som alltid hade ordning och reda, sa precis vad hon tyckte och tänkte och bidrog med mycket humor och glädje.

På en dans 1969 träffade hon stordansaren Tore från Boliden och inte långt därefter blev det giftermål. 1970 föddes jag och blev deras första och enda barn, oändligt älskad och omhändertagen. Sammanhållningen mellan mamma och hennes syskon har alltid varit stark och många minnen kretsar kring stora födelsedagsfester, julaftnar, gemensamma semesterresor och många somrar spenderades i sommarstugan i Klockträsk. Mamma och pappa skilde sig så småningom och 1992 gifte hon om sig med Håkan Hedén, som hon träffat via jobbet.

Mamma och Håkan älskade att resa och se sig om i världen. Varje år åkte de till något nytt land, bilade från stad till stad och upptäckte nya saker tillsammans. 1995 blev Ethel mormor för första gången, vilket hon gladde sig mycket över och barnbarnen har varit hennes stora glädje i livet.

Mammas stora intresse var matlagning och hon skolade om sig till kock i mitten av 2000-talet. Därefter jobbade hon några år som kokerska på en förskola, vilket hon älskade. Mamma var oerhört snäll och givmild som person, hon hade ett starkt driv och en förmåga att få saker precis på det sätt hon ville ha det. Vi minns Ethel med värme och saknad! 

Theresa 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa