Estrid Sjöström

Estrid Sjöström, Ånäset, Ursviken.

Estrid Sjöström.

Estrid Sjöström.

Foto: Privat

Dödsfall2024-07-06 05:00

Estrid somnade stilla in den 22 juni efter en tids sjukdom. Hon växte upp i Gunsmark, äldst av fem syskon. När Estrid var 16 år dog hennes mamma Elsa, så Estrid fick tidigt ta hand om hushållet och sina syskon. Hon pratade ofta om hur jobbigt det var att hämta vatten ute i brunnen på vintern.

Under ungdomstiden träffade hon sin älskade Karl-Johan och de var med i en ungdomsgrupp som åkte runt och sjöng i många bönhus. I slutet på november 1953 gifte de sig och tog över hemgårdens jordbruk och lanthandel. De fick två barn, Anders och Elisabeth.

Efter lanthandelns nedläggning började Estrid jobba på posten i Ånäset där hon blev kvar till sin pensionering. Nysätra församling fick också del av hennes engagemang genom ett troget kyrkvärdskap samt en plats i kyrkofullmäktige. Estrid hade alltid något i händerna, en stickning, virkning och även många timmar i vävstolen. Estrids stora intresse var att odla blommor och grönsaker av olika slag. När flytten gick till Ånäset, 1979, fick hon verkligen odla mer av sitt intresse. Många timmar tillbringades i trädgården och blomsterprakten blev till stor glädje för alla som kom dit.

Det blev många resor, utomlands eller med husvagnen. Estrid och Karl-Johan njöt av sina lediga stunder både före och efter pensioneringen, som de tog tillvara på för avkoppling.

Vintern 2019 gick flyttlasset till Skelleftehamn där de bodde något år, för att sedan under högsommaren flytta till Trivseln i Ursviken. Estrid blev änka kort efter flytten till Ursviken och hennes saknad var mycket djup och stor. 

Vi saknar vår älskade Estrid och hon var verkligen mån om oss på olika sätt. Med blomplantor, vävda dukar och mattor och stickade tröjor, vantar och sockar. Vi kommer att sakna de mjuka julklapparna som Estrid själv gjort till alla de sina. 

Anders, Elisabeth med familjer 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!