Erland Larsson, Holmsund

Erland Larsson, Holmsund

Dödsfall2021-07-10 05:00

Erland Larsson, Holmsund, avled den 29 juni i en ålder av 86 år. Närmast anhörig är makan Sigrid och döttrarna Kicki och Ingalill med familjer.

Erland föddes 1934 i Bjurön, Lövånger som fjärde sonen av sex till Alma och KB Larsson.

Erland var trogen sjöfartsverket hela sitt yrkesverksamma liv. Som 17-åring fick han jobb på lotsstationen i Bjuröklubb för att sedan under några år vara stationerad på olika fyrplatser.

1960 gifte han sig med sin kärlek Sigrid och de nygifta makarna bosatte sig i tjänstebostaden på Holmögadd och Erland blev Sveriges yngsta fyrmästare. Där kom hans förmågor att hitta egna lösningar på problem väl till pass. Under åren på "gadden" föddes barnen Kicki och Ingalill samt sonen Mikael som dog endast fyra månader gammal.

1977 gick flyttlasset till Holmsund och Erland gick från att vara stationerad på en fyr till reparatör av fyrar och andra anläggningar inom sjöfartsverket längs hela norrlandskusten.

1991 köpte makarna "Stugan" i Sundsudden, Bjurön, som blev deras, men även övriga familjens, paradis under många år. Dit var man alltid välkommen och man kunde inte åka hem innan man ätit våfflor eller grillat en fläskbit. Här kunde han påta på med olika saker och när orken tröt var kökssoffan en given plats. Efter pensionen fanns även tid för att engagera sig mer i det praktiska arbetet på Solbackakyrkan, något som gav honom ett stort umgänge.

Erland hann bli morfar till 5 barnbarn och 7 barnbarnsbarn, vilka han alltid tog sig tid för och satte i första hand. Med sitt lugna och trygga sätt drogs både barn och vuxna till honom.

Sista åren innebar många sjukdomar men han behöll glimten i ögat och sitt genuina engagemang för nära och kära in i det sista. Erland somnade in tidigt en solig tisdagsmorgon. Sörjd av en stor familj och många vänner.  

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!