Erland Hedlund

Erland Hedlund, Skellefteå.

Erland Hedlund.

Erland Hedlund.

Foto: Privat

Dödsfall2024-08-03 05:00

Vår Älskade Erland somnade lugnt och stilla in på Skellefteå lasarett 25/7 omgiven av familjen.

Erland såg dagens ljus i Bobergsmyra i Hälsingland 1936. Han växte upp som äldsta barnet till Johan och Hilda Hedlund. Erland hade tre syskon, Nelly, John och Eskil. 

1958 träffade Erland sin blivande fru på logdans. Det blev giftermål med Inger 1961. De fick två fina döttrar Anne och Maria. I Bjurvattnet som var Ingers hemby tillbringades mycket fritid med att hjälpa svärföräldrar med deras jordbruk. 

Erland började tidigt i livet att jobba som anläggningsarbetare på många platser i Norrland. De sista 25 åren arbetade Erland som betongarbetare på Burman&Björk, Siab med flera. Hög arbetsmoral och rättvisa förhållanden var viktigt för honom och något han aktivt jobbade för att skapa på sina arbetsplatser. 

Erland och Inger tyckte även om att resa och ta del av andra kulturer tillsammans med vänner eller sina döttrar med familjer. Förutom resmål i Europa besöktes även Thailand och Brasilien.

Smultronstället för Erland har alltid varit barndomshemmet i Hönsheden. De flesta somrar har de tillbringat några veckor där och även huserat familj och vänner och de har delat finna upplevelser i Hälsinglands djupa skogar. Där grillades kolbullar och berättades historier och minnen från uppväxten.

Erland var en glädjespridare vilket gjorde honom omtyckt av sin omgivning. Han var givmild och hjälpsam och ställde alltid upp för den som hade behov av ett handtag. Han hade lätt till skratt och var lekfull i sinnet. Lek med barnbarn och spex med vänner var vanligt förekommande, där han med sin smidighet kunde utmana ungdomarna långt upp i åldern.

Barn och barnbarn sattes alltid i första rummet och han var en god förebild för dem alla. 

Vi kommer att sakna Erland och är tacksamma för att han funnits i våra liv.

Vila i Frid. 

Inger och barnen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!